Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržnica dolac

Uz zagrebačke seljake i Milan Bandić dobio certifikat za svoj med

Podjela certifikata na Dolcu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
10.07.2014.
u 10:08

Podijeljeni certifikati "Proizvod hrvatskog seljaka" za 29 obiteljskih gospodarstava

Na platou tržnice Dolac, pokraj spomenika Kumica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je jučer 29 certifikata "Proizvod hrvatskog seljaka" lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), čiji se proizvodi mogu naći na zagrebačkim tržnicama.

– Ovaj nam certifikat puno znači jer ćemo sada na placu biti obilježeni kao kvalitetni proizvođači s domaćom robom koju sami proizvodimo. Ne gledam na ovo kao na nagradu koliko kao na priznanje za naš dosadašnji trud i drago mi je da ga je netko prepoznao – govori nam Katica Glavić koja svoj OPG ima u Novom Zagrebu.

Certifikati se dodjeljuju u sklopu projekta "Certificirana seljačka tržnica" koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica i Zajednica udruga hrvatskih povrćara s ciljem stjecanja povjerenja kupaca u domaće voće i povrće.

– Zagrebačke tržnice trinaeste su po redu na kojima se dodjeljuje taj certifikat. Malo kaskamo, ali kad mi upalimo, ne znamo stati, sve ćemo ih sada prešišati. Do zime ćemo podijeliti sto certifikata – rekao je Milan Bandić, koji je i sam od tržnica dobio certifikat za med iz vlastite proizvodnje.

Gradonačelnik je pozvao građane da češće posjećuju gradske tržnice i kupuju domaće – od polja do stola.

Komentara 2

Avatar Getrib
Getrib
12:55 21.08.2014.

Bavi se pčelarstvom kao i povrtlarstvom preko noći, kada ima slobodnog vremena.

DH
dalibor.hren
09:37 17.07.2014.

Kad se stigne baviti pčelarstvom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije