Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda se uspjela provozati

Uspinjača neće raditi još neko vrijeme, oštećen je uteg

uspinjača
Foto: Jakov Novak
1/7
18.02.2015.
u 20:49

Svi pregledi upućuju na sigurnost putnika i prometa, navode iz ZET-a o kvaru, te napominju da opasnosti nema

Mladi par turista iz Njemačke zbunjeno je danas oko podneva pokušavao otvoriti vrata uspinjače ZET-a u Tomićevoj ulici. Tabla upozorenja da ona ne radi do daljnjega zbog redovitog održavanja napisana je na hrvatskom pa su im prolaznici morali objasniti da od vožnje neće biti ništa.

– Ne radi već drugi dan, ali to mi se čini normalno. Mislim da bismo trebali svake godine raditi servis prije turističke sezone – zadihano govori Marija, stanarka Gornjeg grada, nenaviknuta na uspon stepenicama iz Tomićeve.

Ipak, čini se da se ne radi o redovnom održavanju. Sitne nepravilnosti pri radu uspinjače otkrivene su pri provjeri sigurnosti tijekom priprema za nedjeljnu inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja se uspinjačom ipak prevezla do Gornjeg grada.

–-Sva dosad provedena ispitivanja i nalazi tehničkih pregleda potvrđuju neupitnu sigurnost vožnje uspinjačom. Sigurnost putnika i prometa općenito je prioritet svih modela prijevoza koje ZET realizira, a u svakom području djelujemo i preventivnim mjerama.

Foto: Jakov Novak

Tehnički detalji na kojima se trenutno radi nisu ni u kakvoj vezi sa prijevoznom sigurnošću. Drugačijim informacijama od onih koje su nam dostavile resorne i tehničke službe ne raspolažemo, niti smo zaprimili dokument koji bi upozoravao na sigurnosne propuste, objasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Neslužbeno, pak, doznajemo da se radi o manjem oštećenju jednog utega, no zbog sigurnosnih mehanizama na uspinjači to nije predstavljalo opasnost za putnike. Ne zna se koliko će trajati radovi.

>>Druga najbolja uspinjača u Europi ona je zagrebačka

>>Bez prekida od 1890: Uspinjača proslavila 123. rođendan

Komentara 12

Avatar tajar
tajar
21:42 18.02.2015.

Nisu trebali dozvoliti pretiloj HTV djelatnici EG da se u nedjelju (o)koristi uspinjačom!

SA
sargu123
21:16 18.02.2015.

Preopteretili ju!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:02 02.03.2015.

nakon kolinde-ne radi, Na dijetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije