Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD HEROJ

U Gradskoj upravi otvorena izložba fotografija 'Oslobođenje Zagreba'

izložba
Foto: Jakov Novak
1/3
05.05.2015.
u 17:03

Na izložbi koja će trajati do 10. svibnja opisana je atmosfera koja je tada vladala gradom

U Gradskoj je upravi danas otvorena izložba fotografija pod nazivom "Oslobođenje Zagreba" u povodu obilježavanja 70. obljetnice ulaska antifašističkih snaga u grad i 40. obljetnice proglašenja Zagreba Gradom herojem. Na izložbi koja će trajati do 10. svibnja opisana je atmosfera koja je tada vladala gradom neposredno prije i tijekom ulaska vojske u Zagreb.

– U antifašističkoj borbi poginulo je više od 20.000 sugrađana i ovim putem odajemo im počast – rekao je na otvorenju Petar Rajić, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca Zagreba.

>> 'Kvazi politički patuljci žele reminiscenciju na fašizam i zazivanje ratnih igara'

>> 'Hrvatska je stvorena borbom partizana, a sačuvana je pod vodstvom Tuđmana'

Komentara 47

AJ
ajmo
17:28 05.05.2015.

A to su oni šta su kundacima kucali na vrata i ljude istjerali zauvjek iz stanova ako si se bunio ode glava i dan danas su u tim stanovima. Dovoljno je bila sumnja na suradnju sa neprijateljem ili su vas proglasili klasnim neprijateljem.

BA
bakulušić
17:33 05.05.2015.

Dok se ne utvrdi istina o zločinima počinjenim tih dana, dok se ne utvrdi istina o tome koliko je ranjenika odvedeno iz bolnica i ubijeno bez suda i suđenja, dok se ne utvrdi istina o tome gdje su zakopana tijela i gdje se sve nalaze zagrebačke "Ovčare", degutantno je govoriti o oslobađanju grada u kojemu nije bilo vojske ni vojnika. Tipična partizansko-komunistička priča.

Avatar Jasebojim
Jasebojim
19:04 05.05.2015.

Ako su objektivno željeli prikazati atmosferu onda je to bio prije svega strah u .očima Zagrebčana , panika i očaj što u grad ulaze srpske postrojbe.Vjerovatno je svima poznato da su hrvatske partizanske snage namjerno zaustavljene nadomak Zagrebu.Kasnije se pokazalodaloda su se Zagrebčani s pravom bojali tih srpskih hordi,jer nakon par dana počela je opča grabež i ubojstva od strane partizana osloboditelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije