Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova regulacija

Prosvjed stanara – ulice im pretvorili u jednosmjerne

Prosvjed stanara
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
07.10.2014.
u 10:24

Žurkovska, Fužinska i dio Našičke ulice odlukom Grada postale jednosmjerne

Dvadesetak stanara Žurkovske ulice u Gajevom jučer je prosvjedovalo zbog nove regulacije prometa u njihovoj, Fužinskoj i djelu Našičke ulice, kojom su one prije pet dana postale jednosmjerne. 

– Pokrenuli smo peticiju kojom od Grada tražimo da se promet regulira na drugi način. Ulica je uska i kroz nju ne mogu prolaziti veća vozila poput dostavnih i kamiona Čistoće, vidljivost pri izlasku je smanjena i povećava se ugroženost svih u prometu. Peticiju je do sada potpisalo više od osamdeset posto stanara – objašnjava Renato Petek, stanar Žurkovske. 

Grad u obrazloženju napominje kako je promjena napravljena na zahtjev građana koji su tražili stručno mišljenje vezano za uspostavu jednosmjerne regulacije prometa, a temeljem kojeg se uspostavilo da je ulica preuska za dvosmjerni promet te je u cilju veće sigurnosti prometa napravljena promjena. Stručno mišljenje tražili su stanari Fužinske ulice. 

– Cijeli promet u kvartu išao je ovom ulicom, sada nam prolaze kamioni s gradilišta, a nakon njih i svi stanari nove zgrade. Bilo je potrebno rasteretiti ulicu pa smo to tražili od Grada – kaže gospođa Sanda, stanarka Fužinske. 

Unatoč novoj regulaciji, kamioni s obližnjeg gradilišta redovito je krše jer kroz Žurkovsku ne mogu fizički proći pa koriste Fužinsku u oba smjera, dok stanari Žurkovske moraju kršiti propise jer je ulica preuska da se parkiraju u dvorišta iz zadanog smjera.

Najbitnije im je, kažu, da se promjeni smjer kretanja vozila u njihovoj ulici. 

Komentara 5

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:03 07.10.2014.

Ne kužim, pa ulica će im biti i dalje uska ali jednosmjerna u suprotnom pravcu. Jel ima netko od tamo da malo razbistri moj ograničeni um, kaj stanari zapravo traže?!

MO
morlak
08:54 08.10.2014.

Pisati o ovoj temi, a da pri tom ne priložite nekakvu kartu sa prikazom te tri ulice isto je što i gluhome svirati "Ave verum corpus" WA Mozarta. Pokušajte shvatiti!

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
01:20 09.10.2014.

Ajmo, referendum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije