Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan četvrti

Proslavili Dan Donjeg grada uz besplatan pohod muzejima i sportske susrete

Donji grad
Foto: Jakov Novak
1/7
23.09.2014.
u 19:07

Tijekom dana četvrti građani su mogli sudjelovati na raznim sportskim aktivnostima, a oni željni kulture imali su slobodan ulaz u donjogradske muzeje

Donji je grad pun aktivnosti i sadržaja, a ponajviše sporta i kulture. Upravo je zato dan četvrti Donji grad danas proslavljen na sportskim igralištima i muzejima kvarta.

Ljubitelji kulture bili su počašćeni besplatnim ulazom u Muzej za umjetnost i obrt, Arheološki i Etnografski muzej, što je mnoge oduševilo.

Foto: Jakov Novak

– Nisam znala da je danas dan četvrti Donji grad. Povela sam prijateljicu iz Portugala na razgledavanje grada i Arheološki muzej nam je jedna od postaja, ali sada ćemo probati posjetiti i ostale muzeje – rekla nam je Ines Depolo – Bego dok je s prijateljicom Armelindom razgledavala stalni postav muzeja.

Foto: Jakov Novak

Kultura je bila i nit vodilja pri određivanju kada će se slaviti dan četvrti koji se ove godine obilježava četvrti put.
– Kada smo dogovarali koji datum odabrati, bilo je teško jer se većina važnih institucija nalazi u Donjem gradu. Tražili smo nešto što može uključiti sve djelatnosti koje se ovdje nalaze i odabrali smo Dan očuvanja kulturne baštine Europe koju ovdje imamo na svakom koraku – objasnila je Božica Uroić, vijećnica GČ Donji Grad.

Foto: Jakov Novak

Glavne su se aktivnosti ipak događale na sportskim terenima. Na igralištu srednjih škola u Kranjčevićevoj ulici održani su turniri iz odbojke, košarke i nogometa na kojima su sudjelovali učenici osam srednjih škola iz kvarta, a građani su mogli sudjelovati i na mini maratonu. Poseban sudac na nogometnom turniru bio je Dario Šimić.

Foto: Jakov Novak

– Odrastao sam na istoku, no kada sam počeo igrati za Dinamo, upoznao sam navijače i čari Donjeg grada. Sada sam jako vezan uz centar, kulturu i urbanost koji se ovdje mogu naći i u kojoj uživam svaki dan. S veseljem sam s odazvao na ovu manifestaciju – priznaje nam Dario Šimić kojem je od svih muzeja ipak najdraži onaj sportski, Dražena Petrovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije