Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljeme i Podsused

Pamti zadnji odron iz 1957., na dan vjenčanja

Odron
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
26.02.2015.
u 15:15

Zbog vjetra koji je raznosio snijeg i rušio stabla, Sljemenska cesta bila je zatvorena, a na Ribićevu putu aktivirana su dva klizišta

Bukve i granje, ali i snježni nanosi jučer su ponovno zatvorili Sljemensku cestu. Od jutra su na terenu bili vatrogasci JVP Zagreb koji su cestu, sa zagrebačke strane, kažu, brzo prokrčili.

– Na tri mjesta na cestu su pale bukve te grane drveća, pa se njome nije moglo ići. Na Sljeme smo krenuli iza ralice i vrlo brzo očistili cestu – objasnili su vatrogasci i dodali da su vremenski uvjeti na Sljemenu loši, vjetar je stalno raznosio snijeg.

Djelatnici Parka prirode Medvednica na posao su došli nakon vatrogasaca, a kućama se vraćali sa zagorske strane, dok su iz Šumarije Zagreb izletnicima poručili da ne idu na Sljeme.

Prognoza vremena za Sljeme govori kako danas neće više padati snijeg, ali i dalje se najavljuje vjetar koji bi mogao ometati promet, bude li ponovo rušio drveće.

Prije Parka, na Ribićevu putu, odvojku ulice Podsusedsko dolje, stanare kuća jučer je razbudilo klizište, nastalo odronom zemlje, blata i betonskih blokova.

– Dva su manja odrona jer je teren jako strm, a zbog padalina je zemlja dodatno opterećena. Ne ugrožavaju kuću, a vlasnicima kuća su preporučene mjere za sprečavanje daljnjih odrona – javili su djelatnici Ureda za hitne intervencije, koji su klizište privremeno sanirali.

Prije mjesec dana u Podsusedskom dolju bio je prvi odron, iz dvorišta i šume slijevala se voda niz cestu, a vodostaj Sutinskog potoka znatno se povisio.

– Zadnji put je do odrona zemlje ovdje došlo 12. prosinca 1957. Znam jer sam se taj dan udala – prisjeća se Velma Sedmak, stanarka Ribićeva puta.

Komentara 2

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:37 27.02.2015.

A sta nije malo prevelika kuća. Jeli krčena stoljetna šuma, jeli napravljen temelj po propisima, ima li građevinsku i jeli mogla biti još malo veća kuća.

Avatar Matija Cvetkovic
Matija Cvetkovic
12:04 27.02.2015.

Posjecena su sva stabla na padini koja mogu bez problema drzati zemlju. Mladi gospon bi se trebao primiti lopate i posaditi stabla. Ali ne - njemu je jednostavnije cuditi se kako to da zemlja klizi i cekati da grad plati iznimno skupe potporne zidove. Škarpu bi mladi gospon, ne? Jednu besplatnu. Ako je srece, mozda nije predao na vrijeme zahtjev za legalizaciju ove nakarade, pa ce nam jedan bager svima skratiti muke izazvane ovakvom ljudskom gluposcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije