Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar na jankomiru

P. Kalinić: Situacija je pod kontrolom, vatra će do jutra biti ugašena!

Pavle Kalinić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
14.04.2014.
u 22:20

Najveća sreća u nesreći u ovako velikom požaru kakav nismo imali zadnjih deset godina jest da nemamo ljudskih žrtava, imamo samo jednu osobu koja je ozlijeđena, istaknuo je Kalinić

- Situacija je apsolutno pod kontrolom, mjesto nesreće izgleda puno bolje nego kada smo mi stigli. Očekujemo da će požar do jutra biti potpuno ugašen. Radi se sa bagerima, radi se na način da se te velike hrpe spuštaju i da se gase pojedinačno, vidite da se vatra smanjila i boja dima se promijenila. Prije je bila crna, sada se bijeli. Očekujem da će do jutra taj požar biti prošlost - kazao je večeras Pavle Kalinić pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

- Najveća sreća u nesreći u ovako velikom požaru kakav nismo imali zadnjih deset godina jest da nemamo ljudskih žrtava, imamo samo jednu osobu koja je ozlijeđena, naime pepeo joj je ušao u oko i to je jedina ozljeda cijeli dan. Mi smo prezadovoljni. Najveći strah nam je bio da će biti ljudskih žrtava. Zahvalni smo ljudima koji su poslali pomoć, bio je tu direktor čistoće koji je poslao deset cisterni, onda direktorica odvodnje koja je poslala šest cisterni. Zahvalni smo i ministarstvu obrane, sada smo prvi puta preko državne uprave, odnosno gospodina Perinića tražili da nam u pomoć dođu helikopteri, došla su nam dva helikoptera - dodao je Kalinić i kazao da smo ''ovdje pokazali kako i u Hrvatskoj može postojati koordinacija između lokalne i državne uprave''.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

- Zna se samo da je požar krenuo s lokacije gdje se odlažu branici automobila, međutim kako je došlo do vatre će morati istraga utvrditi. I sam Bog nam je pomogao, iako bi bilo dobro da pada još i jača kiša, ovako nam je od male pomoći, voda se pretvara u paru kod 100 stupnjeva, a ovdje su temperature bile puno veće, voda se pretvarala u paru, zato smo i morali gasiti s pjenom. Do jutra će biti ugašeno, ništa se neće vidjeti, no lokacija će još pet dana biti pod kontrolom da se ne bi nešto dogodilo - pojasnio je.

>>Vatrogasci: Nisu nas na vrijeme pozvali! Građane se upozorava da ne izlaze iz domova

>>Veliki požar na Jankomiru gasi i MORH-ov helikopter!

Ključne riječi

Komentara 3

ST
strsljen2013
08:06 15.04.2014.

Što takav objekt radi u gradu?

DE
Demko
08:38 15.04.2014.

Požar gase, i ugasiti će ga vatrogasci. Točka. Jedina uloga koju Kalinić ima ovdje je da se naslikava, i to na trošak poreznih obveznika.

JO
josmalopanestalo
11:13 15.04.2014.

kaj se je taj nadelal skoro cijelo popodne i malo predvečer, moral bu pisat terensku za jučer i danas, kaj ti misliš pa treba neko složit tu rečenicu "Situacija je pod kontrolom, vatra će do jutra biti ugašena!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije