Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam neuobičajenih rukotvorina

Originalni darovi za sve generacije mogu se naći na Artomatu

12.12.2014., Zagreb, HDLU - Otvorenje 5. sajma umjetnickih stvari - Artomat. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
13.12.2014.
u 12:15

Na sajmu se mogu kupiti modni predmeti, kozmetika, ali i sudjelovati na uradi sam radionicama. Ulaz je besplatan

Čarape, vunena kapa, šminka, losion poslije brijanja... standardni su darovi za Božić koji se sljedećih deset dana ipak neće moći kupiti u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

Peti po redu Artomat, sajam neuobičajenih rukotvorina, jučer je otvorio svoja vrata posjetiteljima te ugostio sedamdeset i pet izlagača, umjetnika i kreativaca koji će nuditi svoje unikatne autorske radove.

-Pri izboru izlagača trudili smo se odabrati inovativne i jedinstvene predmete koji se ne mogu naći na drugim Božićnim sajmovima, a koji su opet cjenovno pristupačni i atraktivni kao pokloni -objašnjava Gaella Gottwald, organizatorica.

Ponuda sajma može se razvrstati na nekoliko kategorija, od modnih predmeta čije se cijene kreću od 70 kuna za kratke majice do kaputa za 1200 kuna, umjetnina poput ilustracija za trideset i slika za petsto kuna do prirodne kozmetike, nakita i modnih dodataka za stotinjak kuna.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

-Ovo je druga godina da posjećujem sajam, sviđa mi se što mogu naći predmete za koje nisam niti znala da ih želim, a mogu obaviti božićnu kupnju - šali se Ana koja je sajam posjetila s dečkom Danijelom. Osim kupovine unikatnih radova, posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama poput "Ujedinjene kreativnosti" kolektiva C.R.T.A. u kojima će sudionici testirati granice crtanja kroz ritam, ton i asocijacije. Bit će tu i predstava poput one Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život "Od iluzije do inkluzije", moći će se družiti u sklopu projekta Artist speed dating, gdje se, umjesto potencijalnih partnera, sudionici upoznaju s mladim umjetnicima, a ako ih više zanima aktivno sudjelovanje u kreativnim procesima tu su razne uradi sam radionice božićnih poklona, ali i projekti poput "Grad od kartona i ljubavi" japanske umjetnice Akiko Sato koja svoje radove stvara u suradnji s publikom.

- Ove smo godine u program vratili neke projekte koji su se prijašnjih godina pokazali vrlo zanimljivim. U svim sadržajima htjeli smo stvoriti interaktivni moment u kojem mogu sudjelovati u kreativnom procesu. Svi u sebi imaju kreativnosti koju bi mi u ovih deset dana htjeli izvući van - kaže Gottwald.

Artomat traje deset dana, a završava na prvi dan zime, 21. prosinca. Festival se može posjetiti svakim danom od 12 do 20 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije