Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrum surf

Originalne daske za surfanje stižu iz Dubrave

krešimir sviben
Foto: Jakov Novak/VLM
1/5
01.07.2013.
u 10:00

– Volim se voziti na daskama. Skateboardam po gradu, snowboardam po planini pa je logičan slijed bio da nađem nešto i za more, kaže Sviben

Zagrebačka Dubrava možda nije na moru, a jedine valove koje su njeni stanovnici nedavno vidjeli su oni toplinski, no to nije spriječilo Krešimira Svibena da u svom podrumu počne proizvoditi upravo daske za surfanje na valovima. 

– Volim se voziti na daskama. Skateboardam po gradu, snowboardam po planini pa je logičan slijed bio da nađem nešto i za more. No daske smo morali naručivati iz inozemstva i bile su skupe. Zato smo prijatelj i ja prije šest godina odlučili napraviti svoje daske – otkrio je razloge hobija Sviben.

Nakon istraživanja na internetu, postavili su radionicu u podrumu i krenuli s izradom. Kako bi napravili dasku, kaže Sviben, potreban je stiropor, fiberglas, epoks smola i puno volje, a sav materijal košta do tisuću kuna. Po mjestu izrade su i dali ime svojim daskama – Podrum surf. Danas ih Sviben proizvodi sam, desetak dasaka godišnje, radeći u svoje slobodno vrijeme.

– Za jednu dasku mi treba oko dva tjedna. Napravim konstrukciju i oblik, a vizualni dio prepuštam onome kome je radim, bilo da je posveta, neki crtež... meni je bitno da je dobro napravljena – kaže Sviben i dodaje kako je upravo to čar njegovih dasaka. Svaka govori priču osobe koja je vozi.

>>Derutno igralište susjedi pretvorili u centar kvarta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije