Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve

Nakon dugog čekanja podigla pokaz, ali morala opet stati u red kako bi ga napunila

ZET pokaz
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
03.10.2014.
u 09:00

Upisane učenike i studente još smo u kolovozu pozivali da riješe svoje pokaze baš kako bi se izbjegle sadašnje gužve – kaže Tomislav Jurić

Uzrečica “strpljen-spašen” sigurno je prolazila glavama mnogih građana posljednja dva dana dok su čekali i po nekoliko sati u redovima za izradu novih i produljenje postojećih pokaza za vožnju u vozilima ZET-a. Iako su u redovima većinom stajali srednjoškolci (koji pokaz mogu produljiti sve do kraja listopada) i studenti koji su tek sada dobili potrebne potvrde za izdavanje pokaza, čekanje u redu, čini se, obiteljski je pothvat.

–Stojim u redu sat vremena, kćer mi je u školi popodne pa moram umjesto nje. Nadam se da ću uskoro doći na red jer u četiri moram pokupiti mlađu iz vrtića - žali nam se gospođa Gordana dok je stajala u redu kod okretišta tramvaja na Savskom mostu. Kod Save su mnogi u srijedu gledali kako im se, nakon podosta čekanja, u 15 sati zatvara prodavaonica karata. Kući su se vraćali neobavljena posla ili se žurili stajati u novom redu kod poslovnica koje rade dulje.

Oni koji su dočekali svoj trenutak pred šalterom, neugodno su se iznenadili.

–U srijedu sam čekala dva sata da podignem pokaz koji sam odmah htjela napuniti, no rekli su mi da za to moram stati u novi red i evo, danas opet stojim – žali se Glorija, studentica Pravnog fakulteta ispred poslovnice ZET-a u Petrićevoj ulici.

–Upisane učenike i studente pozivali smo još u kolovozu da riješe svoje pokaze kako bismo izbjegli ovu situaciju, no odaziv je bio malen. Kako bismo sada skratili vrijeme čekanja na svim smo lokacijama povećali kapacitete. Nadam se kako će ovakve gužve postati dio povijesti kad uvedemo digitalizaciju sustava - objasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

>>ZET kupuje 300 uređaja za provjeru karata. Cijena 10 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
12:24 03.10.2014.

neka mi pametan ZET objasni kako da učeniti i studenti riješe pokaze kada su upisnice za školu dobiti tek prvi dan škole a tek tada mogu u referadi ovjeriti obrazac za pokaz, pretpostavljam da je tako i studentima , ...onda neka mi pamentan ZET objasni kako to mogu napraviti u kolovozu??????

DU
Deleted user
10:14 04.10.2014.

Ja i dijete smo prvi puta radili pokaz, koji nam je došao u kaslić, a napunili smo ga isti dan u trafici I-Novine, bez čekanja.

DU
Deleted user
10:17 04.10.2014.

S tim da se dijete cijeli rujan vozilo na pojedinačne karte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije