Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftinije do stana

Najam stana do 50 m2 u Zagrebu za 144 eura

Milan Bandić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
02.01.2014.
u 15:22

Ovim će potezom gradski budžet biti do 20 milijuna kuna manji na godišnjoj razini.

Da bi potaknuo najam gradskih stanova u Zagrebu 2014. godine, gradonačelnik Bandić danas je najavio smanjenje najamnina za javno najamne stanove i poslovne prostore u vlasništvu grada.

Stanovi o kojima je riječ nalaze se u naselju Sopnica Jelkovec, gdje je od ukupno 998 gradskih stanova, tek njih 548 iznajmljeno.

Smanjenja najamnina biti će od 30 do 60 eura, ovisno o površini stana. Tako se za stanove od 50 četvornih metara najamnina smanjuje za 36 eura, odnosno na 144 eura.

Stanovi od 80 kvadrata biti će jeftiniji za 51 euro, odnosno najam će biti 204 eura, dok će za stanove iznad 100 kvadrata snižene cijene biti za 60 eura manje, odnosno, najam će stajati 240 eura.

– Ovo je gotovo upola jeftinije od stanova iste veličine koji se iznajmljuju po gradu. Ako se sada neće napuniti do kraja, ne znam više što bi trebali napraviti da se to dogodi – rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Osim stanova, u zakupu će biti jeftiniji i poslovni prostori u vlasništvu grada, ukupno 1994 objekta kojima će sniženje najma biti od 20 posto, neovisno o djelatnosti i zoni u kojoj se ona obavlja.

Ovim će potezom gradski budžet biti do 20 milijuna kuna manji na godišnjoj razini.

– U recesiji je i za grad kao što je Zagreb 20 milijuna kuna velika brojka, no na ovaj način želimo potaknuti razvoj poduzetništva u gradu – zaključio je Bandić.

Komentara 8

DO
dobar
16:21 02.01.2014.

Interesantno je ovdje da sve cijene i sve prica se u Eurima pa jel je kod nas na snazi i platezno sredstvo Euro ili Kuna da li radnici dobivaju placu u Eurima ili Kunama pa dokle cemo podcjenjivati svoju valutuu na kraju krajeva netreba nam je ako sve izrazavamo u stranoj valuti. Da je drzava imala zakon o valuti nebi danas imali problem sa kreditima u svicarskim francima jer nebi toga varanja bilo ali ovo je napravljeno da se lakse prevari jadni napaceni narod. U Hrvatskoj je jos uvijek platezno sredstvo Kuna pa prema tome sve bi trebalo biti izrazeno u Kunama a ne u stranoj valuti, nad takovim prevarama vlada se nije zabrinula i da donese zakon o plateznoj valuti u Hrvatskoj nego dalje dopusta pljacku i prevaru gradana.

AL
Alkana
15:55 02.01.2014.

Nažalost, lokacija tih stanova je katastrofalna. Nema dobre veze sa gradom. Bilo je obećanja da će se naselje povezati tramvajem sa Vukovarskom ulicom, ali ništa se nije ostvarilo. Odlazak u srednje škole ili fakultet u Zagrebu je noćna mora zaa stanovnike Jelkovca.

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
10:07 04.01.2014.

Smanjiti cijenu karata u gradskom prijevozu na realnih 5 kuna i tada će se zasigurno drastično smanjiti švercanje ! Mislim da ni tada neki ljudi neće moći čak ni to platiti a njima se jednostavno MORA omogućiti besplatan prijevoz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije