Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fora radionice

Mali znanstvenici upijaju tehnološke čarolije i šire znanje

30.3.2015.,Zagreb -  Odrzana Fora radionica u organizaciji Vecernjeg lista i Arena centra. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PXSELL
1/3
31.03.2015.
u 14:00

Svaki dan djeca uz časopis Radost na radionicama uče o biologiji, kemiji, robotici, raketama i građevinskom inženjeringu kroz praksu

Desetogodišnja Nika i devetogodišnji Alan, svatko sa svojom Petrijevom zdjelicom, promatraju kako se stiropor topi u kontaktu s ljepilom.

Upravo su otkrili što su prirodna otapala i kako polistiren na njih reagira, tek jednu od osobina polimera o kojoj su jučer učili na prvom danu Fora radionice, petodnevnog znanstvenog kampa za mališane od 6 do 11 godina koji se u organizaciji Večernjeg lista i časopisa za djecu Radost održava u Arena centru.

– Cilj nam je njegovati već postojeći interes, strast i entuzijazam za znanošću, želimo u njima osvijestiti da svijet nije savršen, da postoji još puno neotkrivenih stvari i novih tehnologija, a ovo je idealna dob da strastveno zavole taj njima još uvijek magičan proces – objasnila je Željka Babić, voditeljica radionica.

Tako će ovaj tjedan 20 polaznika svaki dan od 11 do 14 sati učiti o kemiji, robotici, biologiji, raketama i građevinskom inženjeringu.

– Super mi je učiti kemiju jer ima puno eksplozija, a i robote je dobro znati tako da ja ne moram raditi teške stvari. Trebam to znati da i moji unuci znaju, da svi učinimo svijet boljim – otkriva nam razloge dolaska Alan.

Na radionicama se uči kroz praksu, primjere i igru, a mali znanstvenici svoja otkrića mogu nositi kući.

– Iznimno je bitno da djeca imaju STEM edukaciju (tj. znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike), jer ako Hrvatska u nečemu ima šansu, to su visokotehnološka zanimanja, a za to je bitno usaditi im ljubav prema znanosti. Mislim da u tome i uspijevamo – zaključuje Babić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije