Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Ljutiti stanovnici otjerali Milana Bandića iz Resnika

rektovec vodovod
Foto: Jakov Novak
1/4
18.07.2014.
u 17:53

Što će nam vodovod kad će nas za nekoliko godina potrovati spalionica? – pitali su Bandića stanovnici Resnika na otvorenju radova novog vodovoda koji bi omogućio 270 tamošnjih kućanstava pristup vodi.

Svečano otvorenje radova na vodovodu u Resniku, kojim bi se 270 kućanstava napokon priključilo na gradski vodovod, neslavno je danas prošlo za gradonačelnika Milana Bandića. Umjesto zahvalnih građana predstavnike Grada dočekali su stanovnici Resnika noseći transparente kojima su izražavali nezadovoljstvo planom gradnje spalionice otpada u svojoj blizini.

– Ovo je početak investicije od pet i pol kilometara rekonstrukcije i izgradnje novog vodovoda koji će omogućiti gotovo tristo obitelji da se prvi put priključe na vodovod kako Bog zapovijeda – pokušao je izgovoriti gradonačelnik dok su ga stanovnici Resnika prekidali glasnim negodovanjem. Unatoč prekidima, gradonačelnik je svoj govor nastojao završiti.

– Što se tiče centra za gospodarenje otpadom, struka i javnost konsenzusom će, na najdemokratskiji način dati odgovore na ta pitanja, bez obzira na galamu, viku, batine i ostalo. – odgovorio je Bandić stanovnicima koje je to još više naljutilo.

– Je li to ista struka koja službeni dokument nazove “Javna rasprava o prijedlogu gospodarenja otpadom do 2105. godine”? – glasno je pitala Mara Maras, stanovnica Resnika, pokazujući na tipfeler u nazivu dokumenta.

Stanovnici su zahtijevali da se razmisli o ekološkom zbrinjavanju otpada, tvrdeći da su spalionice zaostalo i skupo postrojenje štetno za njihovo zdravlje. Nakon pet minuta nadvikivanja, gradonačelnik je odlučio napustiti gradilište, a ispratili su ga povici stanovnika.

Izgradnja vodovoda u Resniku investicija je vrijedna četiri milijuna kuna s PDV-om, a gradonačelnik je prije odlaska najavio da će za mjesec dana početi gradnja osam i pol kilometara dugog vodovoda na Kozari putevima vrijednog 18 milijuna kuna.

Komentara 7

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:33 23.07.2014.

Tipfeler.....vidi, vidi....ima jos Zagrepcana kod Vecernjaka...rascvalala sam se od miline ko poriluk na mjesecini...

Avatar Hulk007
Hulk007
12:31 22.07.2014.

Negdje mora bit ta spalionica!

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:15 21.07.2014.

počelo je počelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije