Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luk i strijela

Kako izgleda moderno streličarstvo?

Streličarstvo
Foto: Jakov Novak
1/3
22.08.2014.
u 15:46

U parku Maksimir trenutno traje svjetsko prvenstvo u poljskom streličarstvu. Naša reprezentativka, Ivana Buden, brani zlato iz Francuske 2012. godine pred dvadeset i sedam zemalja.

U zagrebačkom parku Maksimir prije četiri dana počelo je svjetsko prvenstvo u poljskom streličarstvu na kojem će nastupati preko dvjesto sedamdeset natjecatelja iz dvadeset i sedam zemalja.

Iako je prvenstvo počelo 18. kolovoza, prvi krug natjecanja, ujedno i prvi dio programa otvoren za publiku, počeo je jučer i trajati će do nedjelje.

–Field ili poljsko streličarstvo najbolji je oblik streličarstva jer u sebi objedinjuje sve ostale forme. Metno streličarstvo odvija se na ravnoj površini, često u dvoranama i puca se ravno, dok se u 3D streličarstvu gađaju makete životinja. Poljsko streličarstvo odvija se na grbavom terenu s raznim metama, cilja se gore ili dolje.– objašnjava nam Darko Uidl, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza i domaćin prvenstva.

Prvenstvo će trajati do 24. kolovoza, kada će se proglasiti pobjednici u svojim kategorijama, a građani će moći besplatno pratiti natjecanje u Maksimiru svaki dan od osam sati ujutro.

Kako izgleda moderno streličarstvo objasnila nam je u videu Ivana Buden, svjetska prvakinja u poljskom streličarstvu (kategorija složeni luk) 2012. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije