Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitka voda

Ista vodovodna cijev puknula dvaput u tri dana, ne znaju uzrok

Puknuće cijevi
Foto: Jakov Novak
1/3
06.03.2015.
u 10:45

Vodoopskrba i odvodnja sve sanira čim cijev pukne, ali rade analizu da utvrde zašto se to ovih dana u G. Prekrižju događa redovito

U podsljemenskoj zoni već danima pucaju vodovodne cijevi ostavljajući stanovnike tog područja bez pitke vode. Tek što je magistralna cijev na Pantovčaku, koja je puknula prošlog petka (zbog čega čak 34 ulice Podsljemena i Gornjeg grada-Medveščaka nisu imale vode) sanirana, nekoliko ulica dalje u Gornjem Prekrižju došlo je u ponedjeljak do puknuća još jedne cijevi.

Iako sanirana isti dan, ta je cijev i jučer puknula.

– Puknuća saniramo isti tren kada se dogode. Razloge puknuća još uvijek ne znamo, a zbog čestih intervencija u kratkom roku na istom području ovaj će tjedan Vodoopskrba i odvodnja provesti analizu nakon koje ćemo znati točne razloge popuštanja cijevi – rekla nam je Ana Glavan iz Službe za informiranje Vodoopskrbe i odvodnje.

Zbog sanacije su iz mreže opskrbe bili isključene ulice Gornje Prekrižje, Donje Prekrižje, Šestinski trg, Petrovogorska, Mlinovi, Šestinski vijenac, Šestinski Kraljevac, Kecerini, Somuni, Kelkovići, Šušnjevec, Bolteki, Mitaki, Kraljevec, Potočani, Gorjani, Lovćenska, Durmitorska, Dedići, Kulmerska, Šestinski vrh, Gramača, Ive Serdara, Mikulići, Talani, Nemetova, Vrhovec, Vidovčica, Jahorinska i Bitorajska. Tijekom sanacije koja je trajala jučer do popodnevnih sati ulicama je prolazila cisterna s pitkom vodom, ali za njom nije bilo veće potrebe.

– Primijetili smo da nam je pritisak u slavini slabiji, ali vode imamo. Nismo čuli da je netko od susjeda bio bez vode, ali cisterna je prolazila – govore stanari Donjeg Prekrižja.

Isto su potvrdili i u Petrovogorskoj, Nemetovoj i Gornjem Prekrižju.

– Većina je kućanstava imala pristup vodi, no zbog onih koja eventualno nisu morali smo izdati upozorenje za cijelo područje – objasnila je A. Glavan.

Komentara 4

TV
tvrdapixa
09:21 08.03.2015.

Razlog je jednostavan. Pritisak je u cijevima preveliki jer gore žive naši sugrađani koji umjesto vode piju - šampanjac.

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
13:45 09.03.2015.

Magistar zna !!!!!

LI
liliZG
11:47 19.03.2015.

nekvalitetan materijal???možda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije