Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga tradicija

Hrvatska pošta predstavila 1000. marku Republike Hrvatske

poštanska marka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/10
27.04.2015.
u 17:41

Jubilarna marka Republike Hrvatske u svom rješenju sadrži dominantu boju svih do sada izdanih poštanskih markica, njih devetsto devedeset i devet

Hrvatska pošta predstavila je danas u Narodnoj i sveučilišnoj knjižnici tisućitu poštansku marku Republike Hrvatske od osnutka države. Na svečanom su predstavljanju osim pobjedničke marke dizajnerice Janje Žiljak Vujić bili izloženi i ostali pristigli radovi, njih trideset.

– Dizajnirati tisućitu marku je izazov, čast i zadovoljstvo. Ideja je bila da ne smijem zaboraviti onih devetsto devedeset i devet maraka prije moje. Htjela sam ih ugraditi u tisućitu marku i prikazati lijepu tradiciju države koja putuje svijetom i predstavlja Hrvatsku. Svaka je predstavljena dominantnom bojom svog dizajna – objasnila je Žiljak Vujić.

Marka je izdana u arčiću od devet markica s nakladom od 300 000 primjerka. Nominalna vrijednost je 3,10 kuna, a uz nju je izdana i omotnica prvog dana te prigodna dopisnica.

>> Predstavljena poštanska marka posvećena Ivanu Mažuraniću

>> Žele da najstariji gradski drveni križ osvane i na marki

Komentara 3

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:12 27.04.2015.

100% za Hrvatsku!

HE
hellen3353
17:56 27.04.2015.

Kupujem i naravno cestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije