Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika šteta

Fekalije od poplave odnijele nam sve uspomene, a Grad ništa ne čini

Malešnica
Foto: Jakov Novak
1/5
17.09.2014.
u 12:00

–Stan u suterenu plutao u 40 cm fekalne vode, morali smo rušiti zid, baciti namještaj... šteta je 15.000 € - kaže Slađan Mamišević

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Zagreb u nedjelju 31. kolovoza mnogima je poplavilo dvorišta, ulica i podrume, no možda su najviše oštećeni bili stanari i vlasnici radnji u ulici Milivoja Matošeca na Malešnici.

Te noći stanari u suterenima su se probudili plutajući u 40-ak centimetara fekalne vode, zbog koje su morali evakuirati svoje stanove.

–Zaspao sam pred TV-om i oko tri u noći su me probudili vrisci žene. Dječja i spavaća soba bile su potopljene i pune fekalija. Morao sam rušiti natopljeni pregradni zid, baciti namještaj, uspomene, vrijednosne papire...šteta je oko 15.000 eura. I ostalima u ulici nije ništa bolje - govori Slađan Mamišević, stojeći nad ruševinama svoje sobe.

Foto: Jakov Novak

U ulici su ukomponirani i blokovi otvorenih suterenskih lokala. Svi su redom pretrpjeli štetu, no većina ih je osigurana i naknadu će tražiti od svojih osiguravajućih kuća. Stanari od osiguranja mogu imati potraživanja samo za građevinsku štetu.

–Došli su neki dan iz Holdinga nisu rekli ništa konkretno, da sustav nije izdržao količinu padalina i to je to. Stanari žele da se točno odredi zašto se to dogodilo prvi put otkako smo tu 20 godina, te kako da se to ne ponovi - poručuje Mamišević. 


Na telefone vodoopskrbe i odvodnje nitko se nije javljao do zaključenja broja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije