Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatrpani grad

Čistoća će riješiti gomile otpada, ali čim im završe godišnji odmori

krupni otpad
Foto: Jakov Novak
1/4
Autori: Sandra Golemac, Jakov Novak
28.08.2014.
u 12:21

Diljem Zagreba građani javljaju o glomaznom otpadu, Čistoća upućuje građane na komunalne redare, a oni na – Čistoću

Šuta, oštećeni branici automobila, raspadnuti ormari i odbačene igračke gotovo su zatvorili raskrižje Malešnice, odvojka III. i Ulice Marina Tartaglije. Stanari već dva mjeseca bespomoćno promatraju kako se zelena površina nasuprot Gimnazije Lucijana Vranjanina pretvara u smetlište.

Već dva mjeseca

– Ovdje se prije odlagao krupni otpad, no on bi se skupio nakon dva tjedna. Sada je već prošlo dva mjeseca, gomila postaje veća, a ne znamo kome bismo se obratili. Čistoća nas je uputila komunalnim redarima, a oni su rekli da su zahtjev proslijedili Čistoći i opet ništa – kaže nam Đuka Hodak, jedan od stanara.

Foto: Sandra Golemac

Foto: Sandra Golemac

S istim se problemom već neko vrijeme bore stanovnici Trnskog. Glomazni otpad zauzeo je čak 7 parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom na kućnom broju 38e.

– Gotovo dva mjeseca ne mogu parkirati auto na mjestu koje mi je namijenjeno. Moram se snalaziti, a nije baš lako u kvartu pronaći mjesto za parkiranje. Taj se otpad sve više gomila, a nitko ne reagira – ogorčen je Stjepan Hojsak, jedan od stanara s invaliditetom.

– Ovo je pravi primjer bahatosti i nekulture, dodaje Hojsak i ističe da je dvaput pokušao komunalnu službu upozoriti na problem. U Čistoći se pak pravdaju lošim vremenskim uvjetima.

– Imali smo zastoje zbog poplava u Dubravi. No već idući tjedan završavaju godišnji odmori, počinje škola i mi ćemo problem glomaznog otpada u gradu riješiti što prije – poručio je Miljenko Benko iz Čistoće.

Savjest građana

Usto je dodao i da na savjest građana koji posvuda bacaju otpad ne može utjecati. Podsjetimo, na apel Večernjaka prije više od mjesec dana divlje odlagalište glomaznog otpada u Svetoj Klari raskrčeno je bagerom kako bi automobili uopće prošli.

Vlasnica obližnjeg restorana Marija Lešić osobno je tada, kaže, pokucala na Bandićeva vrata jer nitko drugi nije reagirao.

Komentara 2

Avatar Robert28
Robert28
13:15 28.08.2014.

Ovdje nije problem u čistoći već u "građanima" koji misle da svoju staru ofucanu fotelju mogu samo tako ostaviti na uglu ulice. Dovoljno je ostaviti pokraj ceste jednu dasku i odmah počinje gomilanje glomaznog otpada. I ja imam stari ormar koji sam rastavio i pospremio u podrum i ne pada mi na pamet da samo tako taj otpad odložim negdje na ulici već čekam obavijest grada o prikupljanju glomaznog otpada u ulici.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:53 28.08.2014.

Zasto cekat kraj godisnjeg pa kaj nema ljudi kaj delaju 24 sata na dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije