Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam sezona

Zlatnu koku čuva se čak i kada kljuca druge: HBO snima seriju o Harryju Potteru

Warner Bros
14.04.2023.
u 09:23

Serija će dosljedno pratiti sedam knjiga J. K. Rowling, autorice i izvršne producentice ovog megaprojekta

Ako smo mislili da nakon "Igre prijestolja" i "The Last of Us" nema dalje, premalo smo sanjali. Warner Bros i HBO upravo su najavili seriju koja bi mogla postati najveća, najskuplja i najgledanija na svijetu – seriju o Harryju Potteru!

– Harry Potter kulturni je fenomen. Ljubav fanova prema svijetu čarobnjaštva ne jenjava, a sada smo spremni ponuditi im seriju koja će se prikazivati cijelo desetljeće, stvorena s istim timom i istom predanošću kao i filmovi koji ostaju u srcu franšize – rekla je Casey Bloys, direktorica nove streaming usluge Max, koja će proširiti ponudu platforme HBO Max.

Nova serija trebala bi imati sedam sezona i vjerno pratiti knjige J. K. Rowling, koja će biti izvršna producentica projekta. Glumci će, naravno, biti novi i odabrani u skladu s vremenom u kojem živimo, ali kreativni tim serijala činit će upravo ljudi zaslužni za dosadašnje filmske adaptacije omiljenog književnog serijala. Uz autoricu predloška, tu je i David Heyman, koji je bio izvršni producent svih osam filmova iz franšize Harry Potter, te Neil Blair, zaslužan za filmski serijal "Fantastične zvijeri".

Ova vijest potpuno je zapalila internet, a fanovi se natječu u predviđanju koji bi detalji, preskočeni u filmovima, mogli pronaći svoje mjesto u novoj seriji. Činjenicu da će velik broj epizoda omogućiti detaljnije i opširnije poniranje u književni predložak potvrdila je i J. K. Rowling, koja zahvaljujući dobro napisanim ugovorima zadržava kreativnu kontrolu nad svim adaptacijama svojih djela.

– Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije, koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije – rekla je Rowling u pisanoj izjavi.

Pretpostavlja se da su sve strane odlučile da je najbolje da se autorica, koja se već godinama nalazi na meti aktivista zbog transfobičnih komentara na društvenim mrežama, ne gura u prvi plan pri predstavljanju projekta. Na kraju krajeva, nije se pojavila ni u videospecijalu kojim se obilježilo dvadeset godina filmske franšize, i to nakon što su se čak i glumci iz originalnih filmova ogradili od njezinih izjava.

Međutim, Warner Bros dosljedno održava dobre odnose s J. K. Rowling, autoricom na temelju čijih je knjiga izgradio poslovno carstvo vrijedno nevjerojatnih 25 milijardi dolara, koje uključuje knjige, filmove, kazališne predstave i videoigre, a sada i megaseriju, koja će im sigurno donijeti golemu zaradu. Zlatnu koku čuva se čak i kada kljuca druge pa ne čudi da Warner Bros i njihova nedavno kupljena kompanija HBO ne daju osporavati autoricu.

– Ne mislim da je ovo mjesto da vodimo taj razgovor. To je vrlo online priča, vrlo nijansirana i komplicirana i nije nešto u što ćemo ulaziti – rekao je čvrsto Casey Bloys nakon što su mu novinari pokušali postaviti pitanje o kontroverznim izjavama J. K. Rowling.

Glavni zadatak producenata sada je potraga za novim glavnim glumcem, što neće biti lako imajući na umu da je Daniel Radcliffe u očima mnogih lice i duša mladog čarobnjaka. Očekuje se da će se prva sezona snimati nagodinu, što znači da će se prikazivati tijekom 2025. i 2026. godine. Mnogo je to čekanja tijekom kojega će sigurno izlaziti brojni detalji koji će samo podgrijavati velika očekivanja od projekta koji bi zaista mogao postati najveće što je HBO ikada proizveo. I teško je zamisliti da će im naškoditi bojkot na koji pozivaju čitatelji razočarani političkim stavovima autorice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije