Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

ZKM s predstavom "S druge strane" u Parizu

"S druge strane", ZKM
arhiva VL
12.12.2012.
u 15:09

Dio scenskih čarolija spomenutih autora i redateljskih majstora tijekom deset godina postojanja Festivala svjetskog kazališta imala je priliku vidjeti i hrvatska teatarska publika, a neka će se tek doći na izdanju FSK-a 2013.

Zagrebačko kazalište mladih od 13. do 20. prosinca svoju nagrađivanu predstavu "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića izvodi u La Colline Théâtre National u Parizu, u sklopu festivala hrvatske kulture u Francuskoj. ZMK je time i dio Jesenskog festivala u Parizu koji postoji 41 godinu, uz bok scenskih projekata redatelja i autorskih skupina koji su sada najtraženiji i pozivani na sve važne svjetske festivale, poput: Christopha Marthalera, Oriza Hirata, Renéa Pollescha, Madeleine Lourant, Paula Planpera, grupe Tg STAN, Krystiana Lupe, Gregora Jarzyna, Brune Bayena, Younga Jeana Leea, Claudea Regyja, Forceda Entertainmenta, Shiroa Maeda, Nicolasa Bouchaud i dr. te kazalištima poput Volksbühnea am Rosa – Luxemburg Platz ili Berliner Ensemblea. Dio scenskih čarolija spomenutih autora i redateljskih majstora tijekom deset godina postojanja Festivala svjetskog kazališta imala je priliku vidjeti i hrvatska teatarska publika, a neka će se naći, prema planovima organizatora, na izdanju FSK-a 2013. godine.

U predstavi „S druge strane“ četvero osamljenih ljudi u potrazi za srećom glume Ksenija Marinković, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Nikša Butijer. Zagrebačkom kazalištu mladih ukazana je ovim gostovanjem velika čast i izuzetna prigoda pokazati u europskom kontekstu dosege hrvatskoga teatra i to s predstavom koja je do sada obišla tridesetak europskih festivala i bez konkurencije je je jedna od naših najznačajnijih i najprepoznatljivijih izvoznih kulturnih proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije