Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Završni koncert polaznika Majstorskog tečaja Dunje Vejzović

Majstorski tečaj Dunje Vejzović
arhiva
29.08.2012.
u 14:34

Sudionici tečaja uz klavirsku pratnju nastupit će na koncertu 6. rujna od 21 sat u kinu Rab, a 13. rujna najbolji pjevači Majstorskog tečaja svoje umijeće pokazat će na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Tanja Ružđak, Mila Soldatić, Morana Pleše i Božo Lovrić iz Hrvatske, Blaž Gantar, Sebastian Podbregar, Tanja Rupnik, Marta Močnik i Maja Majcen iz Slovenije, Ulrike Andersen, Martina Langenbucher, Barbara Felicitas iz Njemačke, Susanne Hagen i Daniel Mauerhofer iz Švicarske, Junhyog Kim iz Koreje, Farida Mamedova iz Aserbaijana te Ingrid Vetlesen iz Norveške sudionici su ovogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije pod vodstvom primadone Dunje Vejzović koji se održava na Rabu od petka 31. kolovoza.

Sudionici tečaja uz klavirsku pratnju nastupit će na koncertu 6. rujna od 21 sat u kinu Rab u okviru Rapskih glazbenih večeri, a buduće operne zvijezde pratit će izvrsni pijanisti Paul Plummer iz Londona i Paolo Troian iz Milana. Na programu su arije iz opera "Cosi fan tutte", "Zauberflöte" (Mozart), "Aida", "Macbeth", "Traviata", "Falstaff" (Verdi ), "Carmen" (Bizet), "Elisir d'amore" (Donizetti), "Faust" (Gounod), "Nikola Šubić Zrinjski "(Zajc), "Rheingold", "Tristan i Izolda" ( Wagner), "Orfeo ed Euridice" (Gluck).

Najbolji pjevači Majstorskog tečaja svoje će umijeće pokazati i 13. rujna na gala-koncertu u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz pratnju riječkog opernog orkestra pod ravnanjem intendantice Nade Matošević. Na koncertu će kao gosti nastupiti proslavljena primadona Melanie Diener i Hans Georg Wimmer, sudionik prošlogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije, a izvest će ljubavni duet iz Tristana i Izolde.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije