Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Audicija Planet Art

Zar da čekamo da netko ode u mirovinu?

'10.01.2013., Zagreb - Audicija za novu predstavu Planet Arta u reziji Marka Torjanca u Centru za kulturu Tresnjevka.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
14.01.2013.
u 17:30

Marko Torjanac, glumac i redatelj, osnivač Planet Arta, kaže da su upravo audicije nužne za naš teatar i od presudne važnosti za mlade glumce koji tek dolaze, a na ovoj ih je bilo čak devedeset

U filmu vas može zavesti redatelj, u kazalištu obmanuti svjetlo, scena, kostimi... No, kada gledate glumce na čitačkoj probi, odmah vam je jasno o kakvim je talentima tu riječ. Upravo tako – nadasve dojmljivo – izgledala je audicija koju je Planet Art organizirao za svoju novu predstavu \"Pleme\" Nine Raine čija se premijera očekuje u drugoj polovici ožujka. Priča je to o obitelji i pripadnosti, a drama počinje kada jedno dijete (rođeno gluho, ali ga je mama naučila govoriti) pronađe svoje novo \"pleme\".

Marko Torjanac, glumac i redatelj, osnivač Planet Arta, kaže da su upravo audicije nužne za naš teatar i od presudne važnosti za mlade glumce koji tek dolaze, a na ovoj ih je bilo čak devedeset, među njima i neka vrlo poznata imena poput Dore Lipovčan i Ane Vilenice te Janka Popovića Volarića.

Sreli smo tamo i Dunju Fajdić, djevojku koja je glumu i lutkarstvo završila na akademiji u Osijeku i koju znamo iz umjetničke organizacije Kravice kao jednu od glumica iz KNAP-ove predstave \"Glumice i to\":

– Svakom bi kazalištu dobro došla audicija bez obzira na to što imaju ljude na plaći. To je način da redatelji upoznaju nova lica i naprave dobru podjelu, a upravo o njoj ovisi kvaliteta predstave – kaže Dunja i ističe da je za hrvatski teatar neodrživa situacija da se audicije tijekom cijele godine mogu nabrojiti na prste jedne ruke, a mladih je glumaca sve više.

– Zar da čekamo da netko ode u mirovinu – pitaju se oni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije