Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komad Ivane Sajko

Zagrebačka premijera „Prizora s jabukom“ Ivane Sajko

Prizori s jabukom, &td, premijera u Zagrebu
arhiva VL
01.06.2012.
u 13:26

Predstava inspirirana biblijskim motivom izgona iz raja, pričom koja u suvremenoj perspektivi otvara pitanje je li moguće konstruirati teritorij rajskog vrta u društvu katastrofe

Zagrebačka premijera predstave "Prizori s jabukom" Ivane Sajko na programu je u velikoj dvorani Teatra &TD u četvrtak, 14. lipnja, u 21 sat. Inspirirana je  biblijskim motivom izgona iz raja, pričom koja u suvremenoj perspektivi otvara pitanje je li moguće konstruirati teritorij rajskog vrta u društvu katastrofe i je li ga humano uopće i željeti, to jest, ne bi li takva jedna želja u sebi sadržavala najdublju socijalnu ignoranciju, ne bi li ljudi koji nastanjuju vrt bili povlaštena elita te naposlijetku, ne bi li živjeli u stanju neprekidne paranoje pred činjenicom da se vrata raja jednom mogu urušiti te da će ostati suočeni sa svijetom koji su propustili spasiti.

Drama Ivane Sajko „Prizori s jabukom“ povijest je jednog takvog raspadanja, a premijerno je izvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama 2011. godine. Autorica teksta predstavu je i režirala te uz Alena i Nenada Sinkauza i izvela. Braća Sinkauza zaslužna su i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Siljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne je slike zaslužan Simon Bogojević Narath.

Dramski tekst "Prizori s jabukom" premijerno je izveden u Stadttheateru u Bernu 2009. godine u režiji Dore Schneider. Nakon premijere 14. lipnja, slijede izvedbe 15. i 16. lipnja u 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije