Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festivalski vikend

Zagreb Kom ponovno preporodio i preobrazio Hrvatski glazbeni zavod

'zgkom_nnn_kul_151012'
Foto: 'Marko Marinkovic '
1/5
15.10.2012.
u 15:00

Na nedjeljnoj Mozartovoj matineji bilo je i puno roditelja s malom djecom, novom publikom

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe ne popušta u održavanju kriterija koje je visoko postavio svojim prvim izdanjem. Hrvatski glazbeni zavod bio je ponovno preobražen. Izvana posebnim osvjetljenjem i crvenim tepihom, iznutra silnim uzbuđenjem i veseljem publike te energijom koja struji s pozornice u auditorij i natrag.

Prekrcana dvorana bila je ambijent dostojan prve festivalske večeri koju je ispred ansambla otvorio Stefan Milenković. Nakon što je majstorski i s pravom mjerom okitio solističku dionicu Vivaldijeve Zime, Milenković nas je s osjećajem iskusnog plesača tanga odveo i zaveo u Piazzolinu Zimu u Buenos Airesu. Slijedila je rotacija solista u prijateljskom natjecanju različitih temperamenata i gudačkih škola: od vilinske pojave Vilde Frang, preko robusnog Borisa Brovcina, do delikatno profinjene Susanne Yoko Henkel, domaćice ovog okupljanja.

Došao je na koncert i Tedi Lušetić s novim obećanjima Gradskog ureda za kulturu, čiju realizaciju i dalje čekamo.

Izvrsno je bila posjećena i Bečka noć u subotu, a organizatore je osobito razveselio velik broj roditelja s djecom na nedjeljnoj Mozartovoj matineji. Festival se nastavlja u srijedu uobičajeno neobičnom seansom suvremene glazbe. Uz piće u HGZ-u.

Komentara 1

SC
SCAR
08:50 16.10.2012.

Fali još barem 10.kamera na ovim čekama,pa da doživljaj glazbe i slike bude potpun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije