Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka slavnog filmaša

Wim Wenders zove vas na Rab Film Festival

Markus Scholz/DPA/PIXSELL
19.08.2021.
u 14:23

Festival istraživačkog filma na Rabu održava se od 20. do 22. kolovoza.

Legendarni njemački filmaš Wim Wenders nedavno je gostovao na Sarajevo film festivalu, gdje je nagrađen Srcem Sarajeva. Naslušao se tamo i o ljepotama Lijepe naše, te o prekrasnom otoku Rabu i filmskom festivalu istraživačkog filma koji se tamo održava. Iako nažalost nije u prilici ove godine ga i posjetiti, pozvao je publiku da tu priliku nikako ne propuste. 

"Veliki Wim Wenders jednu cijelu večer slušao je o RAFF-u i Rabu. Ove godine mu okolnosti nisu dozvolile da dođe, ali zato poziva vas - još nije kasno da krenete prema Rabu na fenomenalan filmsko-glazbeni vikend" napisali su iz Rab Film Festivala uz video poruku Wima Wendersa. 

Treće po redu izdanje Rab Film Festivala, festivala istraživačkog filma, održava se od 20. do 22. kolovoza, a u konkurenciji donosi šest filmova, od čega tri igrana i tri dokumentarna. 

- Raduje me da RAFF po treći put na Rab donosi prave male filmske poslastice. Svakako će veliki interes publike biti za film redateljice Antonete Alamat Kusijanović nakon nagrada u Cannesu i Puli. No vjerujem da će publika htjeti pogledati i sjajne dokumentarac “Žica” redateljice Tihe Gudac, o žici postavljenoj na slovensko-hrvatskoj granici i životu uz nju. Film otvaranja “Projekt Kartel” sjajan je, napeti triler dox o istrazi više od 60 novinara iz 25 država diljem svijeta tko je i zašto ubio meksičku novinarku Reginu Martínez. Očekuje nas hvaljeni srpski film “Lihvar” Nemanje Ćeranića, tu je i već nagrađivani film “Egzil” kosovskog redatelja Visar Morine i prava poslastica i regionalna premijera dokumentarca “The Gig is Up – druga strana online poslovanja”, film koji govori o ekonomiji aplikacija poput Ubera, Amazona, koji su u pandemiji bilježili velike zarade. RAFF završavamo kinom na barkama Seaplex Kaich, s “Jahačima pravde”, novim filmom Madsa Mikkelsena - kazao je za Večernji list direktor RAFF-a Robert Zuber. 

Osim zanimljivog filmskog programa, u petak na Rabu vas očekuje glazbena flamenco priča, a u subotu koncert Zorana Predina, koji će predstaviti i svoju knjigu "Mongolske pjege". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije