Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILM

Vladavinu srca na kraju ništa ne može pokoriti

mlada
Arhiva
20.03.2010.
u 09:02

U domaća kina stiže raskošna povijesna drama o prvim godinama vladavine najveće britanske vladarice svih vremena i o jednoj od najljepših ljubavnih priča.

Ona je bila britanski vladar koji se najduže zadržao na kraljevskom tronu i žena s najdužom vladavinom u povijesti, a tijekom njezina 64-godišnjog kraljevanja (od 1819. do 1901.) Ujedinjeno Kraljevstvo doživjelo je vrhunac ekspanzije i postalo najveća svjetska sila svoga vremena. Viktoriji je bilo 18 godina kad je postala kraljica, a njezina nevjerojatna karizma i unutarnja snaga koja se krila ispod krhka izgleda, ali i ljubavna priča s princem Albertom kojemu je podarila devetero djece, nadahnula je kanadskog redatelja Jean-Marca Valléea da snimi film o prvim godinama vladavine žene koja je ujedinila Europu čvršće nego itko drugi prije nje. Uloga Njezinog Veličanstva pripala je 27-godišnjoj Britanki Emily Blunt (“Vrag nosi Pradu”), dok princa Alberta glumi manje poznati Rupert Friend koji je debitirao u filmu “Libertine”.

Uz oskarovca Martina Scorsesea, produkciju povijesne drame “Viktorija: Život mlade kraljice” potpisuje i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, čija kći Beatrice ima malu ulogu kao jedna od kraljičnih pratilja. Odabir princeze od Yorka za jednu od uloga vrlo je simboličan jer je 21-godišnja Beatrice pra pra pra pra praunuka kraljice Viktorije koja je dogovorila brakove za svu svoju djecu i 42 unučadi diljem Europe. Kako bi film bio što autentičniji, većina scena interijera snimljena je u dvorcu Belvoir u Leicestershireu koji je Viktorija posjećivala, a krevet korišten u sceni medenog mjeseca isti je onaj u kojem je spavala i prava kraljica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije