Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči koncerta

Više opreme od Rammsteina donijela je samo Lady Gaga

Rammstein arena koncert
arhiva VL
08.11.2011.
u 15:00

Neki od razloga zašto su teutonski metalci toliko popularni su bogata scenografija i upotreba pirotehnike.

Jedan od razloga zašto su teutonski metalci toliko popularni je bogata scenografija i upotreba pirotehnike. Naime, moto Rammsteinovih obožavatelja je: “Neki bendovi sviraju, a oni gore na pozornici”. No ta vatra na koju su toliko ponosni ne prolazi bez posljedica. Tako im se 1996. dio scenske dekoracije zapalio i srušio na publiku, a i pjevač Till Lindemann (48) ima opekline po tijelu jer većinu pjesama izvodi okružen plamenom.

– Tillu ne smetaju opekline jer voli bol, no to nije ništa prema ozljedama koje zadobiva kad se udara mikrofonom po glavi – komentirao je Christoph "Doom" Schneider (45), bubnjar benda, Lindemannove mazohističke sklonosti. Nakon incidenta u berlinskoj Areni unajmljuju profesionalne pirotehničare, a i pjevač, koji je prije glazbene karijere zarađivao kao tesar i kosac, naučio je od stručnjaka kako se igrati s vatrom, a da se previše ne opečeš. No koliko je vruće na Rammsteinovim koncertima govori i to što obožavatelje redovito iznose zbog iscrpljenosti od vrućine. Osim u pirotehničkim trikovima, posjetitelji zagrebačke Arene imat će prilike uživati i nevjerojatnim kostimima koje odijevaju. Tako su na prijašnjim turnejama nastupali u bavarskoj narodnoj nošnji, korzetima, vojnim uniformama i šljemovima. No nakon 2001., kad su predstavljali treći studijski album “Mutter”, na pozornici odijevaju kostime s naslovnice albuma. Scenografija je priča za sebe. Prije su otvarali koncerte tako što bi se na pozornicu spustili u velikoj maternici iz koje su izlazili odjeveni samo u pelene, a kad izvode “Buck Dich”, Lindemann ima običaj vodenim topom “ejakulirati” bijelu tekućinu na publiku. Objašnjenje ovog čina nije nužno. Lani su zagrebačke obožavatelje oduševili kad su odjeveni poput rudara razbijali čekićima pozornicu i tako otvorili koncert.

– Cilj nam je je zainteresirati ljude i zabaviti se. Morate shvatiti da 99 posto ljudi koji dolaze na Rammsteinove koncerte ne zna njemački, to jest ne razumiju o čemu pjevamo. Zbog toga je neophodno unositi dramatične scenske nastupe kako bismo zabavili publiku. Mi volimo napraviti spektakl. Volimo se igrati s vatrom i nasmijavati ljude, neki naši scenski rekviziti stvarno su smiješni – kaže Richard Z. Kruspe (44), gitarist benda. Nastavlja kako unatoč tome ne žele da ih gledaju kao Spinal Tap, bend koji je parodirao heavy metal.

– Mi glazbu i tekstove shvaćamo ozbiljno. Kombiniramo humor, teatar i kulturu Istočne Njemačke – kaže Kruspe. No kao i pirotehnika, njihov scenski nastup doveo ih je u nevolje. Tijekom američke turneje Family Values 1998., na kojoj su nastupali uz Ice Cubea, Korn, Limp Bizkit i Orgy, policija ih je uhitila zbog nemoralnog ponašanja u gradu Worcesteru u državi Massachusetts. Naime, Lindemann je na pozornici simulirao analni seks s klavijaturistom Christianom "Flakeom" Lorenzom (44). Proveli su noć u zatvoru i morali su platiti 25 dolara kazne. Bend se pokušao žaliti sudu, ali na kraju su morali platiti još veću kaznu. Što će večeras vidjeti posjetitelji u areni Zagreb, još je tajna jer je bend poznat po tome što im je svaki koncert nepredvidiv. No kako doznajemo, u Zagreb su došli sa 40 tona opreme. Usporedbe radi, samo je Lady GaGa imala više. A scenografija će izgledati kao postapokaliptični svijet.

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:53 08.11.2011.

Hraaaac pljuc!

DR
drznedaj
18:08 08.11.2011.

Covjece, citao asm mali milion intervjua s Rammsteinom ali neke stvari nikad u zivotu nisam cuo. DI vi vadite te informacije Zlocinac, ajde ti lijepo na partiju hrkljusa i zapjevaj \"genii geniii kameni\"

OB
-obrisani-
20:46 08.11.2011.

Na njihove koncerte ide samo djecurlija od max 17 godina. Prosjek je 14. Pa tko hoce nek izvoli. Gadno ce se razocarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije