Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8. ZagrebDox

Velike pečate ZagrebDoxa osvojili 'Povratci' i 'Jedan dan na Drini'

zagrebdox
ZagrebDox
03.03.2012.
u 23:18

U nedjelju, 4. ožujka od 14 do 22 sata bit će prikazan poseban program Best of Fest koji uključuje nagrađene filmove.

U Movieplexu je službeno zatvoren 8. ZagrebDox: Veliki pečat u međunarodnoj konkurenciji osvojio je poljski film 'Povratci' Krzysztofa Kadlubowskog, a u regionalnoj konkurenciji bosanskohercegovački film 'Jedan dan na Drini' Ines Tanović. Mali pečat za najbolji film autora ili autorice do 35 godina starosti osvojio je danski film 'Oporuka' Christiana Sønderbya Jepsena, a nagradu Movies That Matter meksički film 'Mjesto moje malo' Tatiane Huezo.  Novo ovogodišnje priznanje, Nagrada mojoj generaciji, pripalo je nizozemskom filmu 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' Borisa Gerretsa.

Posjetitelje je pozdravio direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski.

– Na samom početku obećali smo vam da ćemo festival pokušati napraviti malo boljim, širim, svestranijim, i mislim da smo se približili tom cilju – posjećenost je veća, a gledatelji zadovoljniji. Ono što je najvažnije, gledatelji su punili dvorane, a nakon projekcija razgovarali su i komentirali filmove. Sretni smo i ponosni na ovaj festival, ali imamo snage i volje napraviti i još bolji – rekao je Puhovski.

Posebnim priznanjima nagradili su dva hrvatska dokumentarca: 'Bosanoga (sasvim slučajna smrt)' Morane Komljenović, koja je zahvalila žiriju što su joj nagradom pokazali da nije bila u krivu što je dulje vrijeme po Rijeci naganjala duhove, te filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević, koja je nagradu posvetila roditeljima.

Nakon dodjele nagrada prikazan je film 'Veliki dan' Đure Gavrana. U nedjelju, 4. ožujka od 14 do 22 sata bit će prikazan poseban program Best of Fest koji uključuje nagrađene filmove. Cijena ulaznica za svih pet projekcija u jednoj od dvorana iznosi 35 kuna. Nagrada za najbolji film po ocjeni publike bit će dodijeljena u 20 sati u dvorani 3.

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:42 04.03.2012.

SRPSKI FILM NAJGLEDANIJI PROGRAM U POSLEDNJE DVE GODINE MILION HRVATA GLEDALO ŽIKINU DINASTIJU! Jutarnji list u kritici TV programa podseća da je to prema svim parametrima bio najgledaniji program u Hrvatskoj u poslednje dve godine

BU
budisvoj
11:11 04.03.2012.

Zagrebdox,iživljavanje Jugoslovena o trošku Hrvata.

VE
velikazmija
11:57 04.03.2012.

budi svoj tako je trebamo srbe izvući najprije sa filharmonijom pa sad sa ha ha sa bioskopom ista smo mi partija odnosno sestre jedne matere pa ne poznajem se što ja napisa istinu napisa na srpskohrvatskom --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije