Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Velika imena stanuju na Animafestu

animafest
arhiva
25.05.2010.
u 15:26

Ljubitelji animiranog filma od 1. do 6. lipnja u sklopu jubilarnog 20. izdanja svjetskog festivala animiranoga filma Animafest Zagreb imat će priliku vidjeti čak 450 filmova iz četrdeset svjetskih zemalja.

Ljubitelji animiranog filma od 1. do 6. lipnja u sklopu jubilarnog 20. izdanja svjetskog festivala animiranoga filma Animafest Zagreb imat će priliku vidjeti čak 450 filmova iz četrdeset svjetskih zemalja.

Projekcije filmova moći će se pogledati u tri zagrebačka kina i to Europi, Tuškancu i Movieplexu. Umjetnički direktor festivala Krešimir Zimonić i festivalske producentice Olinka Vištica i Vjera Matković na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavili su program ovogodišnjeg zaista bogata festivalskog izdanja, a kako su najavili,  samo u natjecateljskom programu ove godine uključeno je 128 naslova koji konkuriraju u četiri kategorije: velikom natjecanju, studentskom natjecanju, natjecanju namjenskih filmova te natjecanju filmova za djecu.

Veliko natjecanje uključuje 39 naslova i širok raspon animacijskih tehnika, najavljuju organizatori i izdvajaju filmove Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića "Moj put'’, zatim film irskog autora Davida O’ Reillyja ‘'Reci nešto, molim te'’ koji je osvojio nagradu Cartoon d’Or za najbolji europski film u prošloj godini.

U programu je i američki film ‘'Jako se ponosim tobom'’ Dona Hertzfeldta koji je osvojio Grand Prix na festivalu u Sundanceu, pa i austrijski eksperimentalni film ‘'Stroboskopski šum'’ autora Manuela Knappa.

Osim natjecateljskog programa službeni program uključuje i tri panorame – veliku, studentsku i hrvatsku koje proširuju uvid u suvremenu animacijsku produkciju. Uz službeni dio očekuje se i bogat popratni program.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije