Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Vedrane Rudan

Vedrana Rudan poklanjala novi roman umirovljenicima

vedrana rudan
žarko bašić/pixell
08.05.2010.
u 14:13

Nekoliko stotina primjeraka svoje nove knjige "Dabogda te majka rodila" poklanjala je jučer od 11 do 12 sati Vedrana Rudan zagrebačkim umirovljenicima na Iblerovom trgu. Umirovljenice su bile brojnije od umirovljenika.

Umjesto dosadnih govorancija i zatvorenog prostora, spisateljica Vedrana Rudan odlučila je promociju  svog novog romana "Dabogda te majka rodila" pretvoriti u svojevrsnu akciju podrške umirovljenicima. U zemlji u kojoj svi uzimaju, a nitko ništa ne daje, provokativna autorica bestselera je od 11 do 12 sati u prolazu kod Doma za starije osobe na Iblerovom trgu u Zagrebu podijelila par stotina primjeraka svoje knjige umirovljenicama i umirovljenicima. Kako se red stvarao već oko 10 sati, to je i autorica sa dijeljenjem knjiga i autograma počela deset minuta ranije. U redu koji je uglavnom bio discipliniran, žena je bilo puno više nego muškaraca. U redu je strpljivo čekala i sveučilišna profesorica u miru Mirjana Krizmanić, Vedranina dobra prijateljica.

_ Htjela bih prodavati knjige kao Mirjana Krizmanić _ svojedobno je u razgovoru za Večernji list rekla Vedrana Rudan, danas jedna od najprevođenijih i najčitanijih hrvatskih autorica. Pored Vedrane Rudan prošao je i književnik Milan Rakovac, ali nije iskoristio svoje pravo na besplatnu knjigu, kao ni Mira Šuvar. No, zamjenik gradonačelnika Zagreba Ivo Jelušić ispao je pravi gospodin kupivši desetak primjeraka potresnog, obiteljskog romana koji će zasigurno iznenaditi hrvatsku književnu elitu svojim kvalitetom, pa bi se mogao naći i u konkurenciji za neke prestižne hrvatske nagrade. U redu je bila i knjigu dobila i političarka iz vremena socijalizma Ema Derossi Bjelajac, jedna u nizu hrvatskih premijerki.

No, konceptualna akcija Vedrane Rudan nije privukla televizijske kamere, koje su bile zaposlene dežuranjem ispred Uskoka, utrkom štikli na središnjem zagrebačkom trgu, protestom antititoista na trgu maršala Tita te penzionerskom šetnjicom predsjednika Josipovića i predsjednice vlade Jadranke Kosor po Cvjetnom trgu na kojem se slavila Europska unija.

Komentara 1

AG
Agramer198
11:07 10.05.2010.

Umirovljenici bi i dreka zeli da je besplatno...Znam kaj pričam jer imam baku koja svaki dan je na kavi u Gradskoj sa frendicama,situirana je i ne kopa po kontejneru,al je prva u redu kad se nešto dijeli. Kao uostalom čitava ta generacija,valjda je to nešto genetski..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije