Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U znaku broja 2

Uskoro stiže drugi album 2CELLOS naslovljen "Int2ition"

2cellos, drugi album
arhiva VL
10.10.2012.
u 10:21

Našim slavnim čelistima na albumu gostuju: Elton John, Zucchero, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera

Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje drugi album naših poznatih violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića, poznatih kako 2CELLOS. Album čije je snimanje počelo u Zagrebu, a nastavljeno u Las Vegasu, o čemu je Večernji list ekskluzivno obavještavao, u Japanu izlazi 9. studenoga, a u ostatku svijeta ( te u Hrvatskoj gdje će ga distribuirati Menart) 21. siječnja 2013. godine.

Popularni dvojac album je naslovio  "In2ition", kako sami kažu, zbog snažne intuicije i kemije između njih dvojice, ali i kako bi cijeli projekt  ostao u znaku za njih magičnog broja 2 koji ih je i proslavio. Album je sniman u Zagrebu, Rimu, Nashvilleu, Las Vegasu i Los Angelesu, a Stjepan i Luka kao i na svom prvom nosaču zvuka obrađuje hitove slavnih izvođača: Fleetwood Mac (“Oh, Well” feat. Elton John), The Prodigy (“Voodoo People”), Coldplay (“Clocks” feat. Lang Lang) Rihanna (“We Found Love”), AC/DC (“Highway To Hell” feat. Steve Vai), Muse (“Supermassive Black Hole” feat. Naya Rivera), Cher i Nancy Sinatra (“Bang Bang” feat. Sky Ferreira), The Police (“Every Breath You Take”),  Elton John (“Candle In The Wind”).

Novi album producirao je legendarni Bob Ezrin, producent koji je u svojoj dugoj i uspješnoj karijeri radio s velikanima glazbe, između ostalog: grupom  Pink Floyd (dovoljno je reći da stoji iza njihova legendarnog albuma "The Wall"), grupom  Kiss, Peterom Gabrielom... 

– Veoma smo ponosni na ovaj novi album. Činjenica da ga je producirao legendarni Bob Ezrin je nevjerojatna, a da nam je netko prije godinu dana nabrajao imena koja će gostovati na ovom albumu, nasmijali bismo se i odmahnuli rukom – kažu Luka i Stjepan.

I zaista, na albumu gostuju: pjevačke legende Elton John i Zucchero, gitaristički virtuoz Steve Vai, superzvijezda klasične glazbe pijanist Lang Lang, Naya Rivera iz serije Glee.

– Suradnja sa svim ovim izvođačima izrodila je nova prijateljstva, obogatila naš album i dodala jednu novu dimenziju našoj glazbi. Također nam je donijela neprocjenjivo iskustvo i dala nam krila za nove projekte i suradnje – poručuju Luka Šulić i Stjepan Hauser koji su u ovom trenutku na aktualnoj turneji s Eltonom Johnom. U Zagrebu ćemo ih ponovno ugostiti uoči Božića. Sviraju 22. prosinca uza Zagrebačke soliste u KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Lisinski subotom. Do tada nam ostaju njihovi stari hitovi, ali i novi dokumentarac koji dočarava kako je izgledao rad na albumu.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:49 10.10.2012.

Nema ni tri mjeseca da su osnovani a oni već izdaju i drugi album...hihihi....to znači do kraja godine da će ih ispucat barem pet....ne znam baš da je to i većim glazbenicima u svijetu uspijevalo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije