Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUGANTINO

Usamljeni i nevoljeni nisu pronašli spas

Terapija
PIXSELL
16.11.2011.
u 19:45

Pred istim terapeutom ispovijedaju se gej par (jedan je zaljubljen, dok je drugom bitan seks), usamljeni slijepac, oholi direktor, bulimična žena opsjednuta izgledom, histerična i autoritativna majka, sin koji šuti

Gordana Gadžić, Siniša Popović i Luka Dragić (Teatar Rugantino) u utorak u kazalištu Mala scena premijerno su odigrali osam uloga, likova koji utjehu i pomoć traže u psihoterapeutskim seansama, u crnohumornoj drami “Terapija”. Iako su oni naizgled posve obični, normalni ljudi, njihove su psihe duboko načete suvremenim životom čije je osnovno obilježje stres. Izlaz traže u terapiji razgovorom (predstava je koncipirana kao serija monologa). Tako se pred istim terapeutom ispovijedaju gej par (jedan je zaljubljen, dok je drugom bitan seks), usamljeni slijepac, oholi direktor, bulimična žena opsjednuta izgledom, histerična i opsesivna majka, sin koji šuti.

Neki likovi povremeno izazivaju smijeh publike, i to onda kad je očita diskrepancija između realne i subjektivne slike koju oni imaju o sebi – kad se direktor pravda zašto je zao prema podređenima, a to je zato što oni očekuju da šef bude zao, ili kad žena govori o dijeti, o danu kad ništa ne jede i pije samo vodu, no unatoč sjajnom izgledu, u svojoj se koži ne osjeća dobro. Terapija se na kraju ne pokazuje uspješnom jer ti ljudi ostaju isti kakvi su bili i prije – usamljeni, nedovoljno voljeni, otuđeni. Tekst je napisao mladi dramski pisac Jordan Cvetanović, a redateljica je Maja Šimić.

 Predstava igra i 24. i 29. studenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije