Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt glumice

Umrla dugogodišnja Gavellina glumica Vjera Žagar Nardelli

umrla vjera žagar nardelli
arhiv gavelle
02.03.2011.
u 14:29

U Zagrebu je 1. ožujka u 85. godini preminula dugogodišnja glumica DK Gavella Vjera Žagar Nardelli. Rođena je u Zagrebu 1927. godine, a u mirovini je od 1988.

Dugogodišnja glumica Dramskog kazališta Gavella Vjera Žagar Nardelli preminula je u Zagrebu 1. ožujka u 85. godini, objavilo je kazalište.

Rođena je u Zagrebu 6. siječnja 1927. godine, a glumačke početke imala je još 1947. godine u Dubrovniku. Od 1949. do 1953. godine glumila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, da bi 1953. godine prešla u tadašnje Zagrebačko dramsko kazalište u Frankopanskoj ulici, današnju Gavellu, u kojoj ostaje do mirovine 1988. godine.

U dugoj karijeri odigrala je velik broj uloga u rasponu od Držića, Vojnovića i Krleže do Shakespearea, Millera i Wilda. Zapažena je kao Petrunjela, Jele, Lady Macbeth, Desdemona... Osim na kazališnim daskama, Vjera Žagar Nardelli glumila je i na filmu ("Ajmo žuti", "Božić u Beču"...), a hrvatski TV gledatelji upravo je mogu vidjeti u reprizi popularne serije "Gruntovčani". Nagradu hrvatskog glumišta za svekoliko kazališno djelovanje primila je još 1992. godine uz Fabijana Šovagovića.

Komemoracija za preminulu glumici održat će se u ponedjeljak u kazalištu Gavella u 12 sati, a posljednji ispraćaj biti će istog dana na krematoriju u Zagrebu u 14.30.

Komentara 1

FT
Fra tetka
15:21 02.03.2011.

Nekak se Dudek preveč s novcima nahitavlje. Čuj Martin,kolko on ima prav za prav pri nami na računu? Da sam na tvojem mestu ,jamu nebi više dala piti. RIP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije