Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klovićevi dvori

Umjetnici mlađe generacije izlažu "Dimenzije humora"

Dimenzije humora
arhiva
03.10.2012.
u 12:16

Publika će moći vidjeti na koji specifičan način vizualna umjetnost danas u Hrvatskoj koristi izričaje humora, ali i u koja žarišna pitanja ovog prostora i vremena ta umjetnost intervenira

Radovi 20-ak umjetnika mlađe generacije predstavljaju se od četvrtka 4. listopada  u galeriji Klovićevi dvori na izložbi “Dimenzije humora”. Smisao je bio problematizirati slojevite razine funkcioniranja i značenja humora u domaćoj suvremenoj umjetnosti. Dragana Sapanjoš izvest će performans, a prikazat će se i film “Etida” Luke Hrgovića i Antona Svetića. Publika će moći vidjeti na koji specifičan način vizualna umjetnost danas u Hrvatskoj koristi izričaje humora, ali i u koja žarišna pitanja ovog prostora i vremena ta umjetnost intervenira, koje vrijednosti izokreće i iz čega pri tome ipak crpi univerzalni karakter.

Sudjeluju : Željko Badurina, Snježana Ban, Dino Bićanić, Dražen Budimir, Nemanja Cvijanović, Igor Eškinja, Ivan Fijolić,Alen Floričić,Vladimir Frelih,Sonja Gašperov, Luka Hrgović, Danijel Kovač, Ines Krasić, Denis Krašković, Siniša Labrović, Tihomir Matijević, Vedran Perkov, Viktor Popović, Dragana Sapanjoš, Josip Špika, Ivan Tudek, Goran Škofić, Anton Svetić i Stipan Tadić.

Autorica izložbe je Blaženka Perica, a kustosica Ana Medić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije