Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umrla J. Kodrnja

U Zagrebu umrla književnica i sociologinja Jasenka Kodrnja

jasenka kodrnja
arhivska slika
02.07.2010.
u 15:08

U rodnom je Zagrebu nakon teške bolesti umrla ugledna književnica i sociologinja Jasenka Kodrnja. Napisala je niz stručnih, ali i knjiga poezije, kratkih priča, eseja... Rođena je 1946. godine.

U Zagrebu je nakon teške bolesti umrla ugledna književnica, sociologinja i aktivistica Jasenka Kodrnja. Rođena u Zagrebu 1946. godine, pisala je poeziju, kratke priče, romane, eseje, ali i znanstvene knjige s područja sociologije i filozofije. Bila je članica Hrvatskog društva pisaca. Njene su knjige “Pjesme galeotkinja”, “Trinaest razloga za šutnju”, “Nimfe, Muze, Eurinome”, “Zagreb je ženskog spola”, “Žene zmije – rodna dekonstrukcija”, “Romantičarn(e)a”...

Predavala je i na Hrvatskim studijima, a radila je u Institutu za društvena istraživanja. Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak 5. srpnja u 10.55 na zagrebačkom Krematoriju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije