Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lektira ili seks

U Zagrebu najposuđivanija književnica Sunčana Škrinjarić

sunčana škrinjarić
arhiv vl
24.04.2013.
u 14:38

Knjiga "Plesna haljina žutog maslačka" Sunčane Škrinjarić trenutno je najposuđivanija knjiga u Knjižnicama grada Zagreba. Na drugom su mjestu "Pisma iz Zelengrada" Nevenke Videk.

Stanovnik Hrvatske godišnje pročita dvije knjige, govori istraživanje tržišta knjiga koje je GfK objavio uz Drugu noć knjiga. Postotak onih koji su pročitali barem jednu knjigu i dalje pada. I dok je 2011. godine 56 posto stanovnika u jednoj godini pročitalo barem jednu knjigu, u 2013. taj broj pada na 48 posto. Knjige se malo kupuju, ali se bolje posuđuju. I dok je 2011. do tražene knjige posudbom u knjižnici došlo 45 posto ispitanika, ove godine taj postotak raste na 56 posto!

 

A što se to čita u Hrvatskoj? Prema listi najposuđivanijih knjiga u Knjižnicama grada Zagreba za posljednjih deset dana na prvom mjestu je “Plesna haljina žutog maslačka” Sunčane Škrinjarić. Slijedi “Pismo iz Zelengrada” Nevenke Videk, a tek je na trećem mjestu sadomazohistička “Pedeset nijansi sive” E. L. James. Iza seksa slijedi lektira i to “Ilijada” i “Odiseja”, a onda je tu neuništiva Mani Gotovac s knjigom “Jesen, ljeto” te “Spasitelj” nedavnog gosta Joa Nesbøa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije