Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativno pisanje

U tijeku prijave za jednogodišnju školu pisanja u CeKaPe-u

CeKaPe
Marko Prpić/Pixsell
13.02.2012.
u 16:47

Polaznici će moći naučiti kako napisati roman, zbirku kratkih priča, pjesama ili književni prijevod, kazališnu ili filmsku kritiku, scenarij ili dramu

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira jednogodišnju školu pisanja na kojoj će polaznici moći naučiti kako napisati roman, zbirku kratkih priča, pjesama ili književni prijevod, kazališnu ili filmsku kritiku, scenarij ili dramu. Naime, predavači su vodeća imena hrvatske književnosti, odnosno Miroslav Mićanović, Marinko Koščec, Ivana Simić Bodrožić, Jagna Pogačnik, Milana Vuković Runjić, Tomislav Zajec, Goran Ferčec, Branko Čegec, Tomislav Kuzmanović, Alemko Gluhak, Nives Opačić i Zoran Ferić.

Škola nudi svojim polaznicima četiri osnovna kolegija između kojih se bira jedan obavezni te devet izbornih kolegija od kojih trebaju u školskoj godini odabrati po dva za svaki semestar.

Tijekom oba semestra ukupno će se održati 180 sati, a nastava će se odvijati u popodnevnim i večernjim satima. Upisi u program su u tijeku, a predavanja počinju u ožujku.

Inače, CeKaPe je osnovan 2007. godine s ciljem da na jednom mjestu organizira radionice kreativnog pisanja.

– Uz sve probleme koji su nas pratili u tih pet godina, a koji su očekivano, u najvećoj mjeri bili financijski, bilo je to pet sretnih godina. Od radionice dramskog pisanja s kojom smo počeli 2007. godine, mijenjajući mjesta i uvodeći svake godine nove radionice, prije tri godine došli smo do broja od sedam stalnih radionica koje se svake godine održavaju u dva semestra, zimskom i ljetnom – kaže voditeljica Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije