Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

U teatru Exit vidjeli smo sjajnu novu generaciju glumaca

'IMG_2567'
''
03.03.2013.
u 17:18

Predstava "Sutra (ni)je novi dan" redateljice Ivice Boban zaradila duge ovacije nakon prve izvedbetea

Da nas dobro kazalište treba uzdrmati, oduševiti, zapanjiti, rastužiti, nasmijati, zabaviti, pa čak i naljutiti, nakon dugo vremena i puno monotonih predstava, podsjetio nas je projekt redateljice Ivice Boban i troje mladih glumaca premijerno izveden preksinoć u Teatru Exit. Nakon predstave ljudi su vikali od oduševljenja!

Samo je troje glumaca uz legendarnu Icicu, kako svi godinama zovu Ivicu Boban, uzdrmalo sve naše molekule za samo dva sata.

Iskra Jirsak, Mirela Videk i Zoran Pribičević nova su generacija glumaca koji ostaju! U knjigu utisaka jedna je djevojka zapisala kako je osjetila da bi mogla oduševljeno pljeskati još pola sata.

Uvjerljivo umnožavanje

Nekom drugom činilo se da u predstavi glumi mnogo više od tri glumca. I to je točno jer se glumačka trojka uvjerljivo, furioznim tempom, umnažala u više likova u istoj sceni, i to tako uvjerljivo da niste stigli pomisliti kako je riječ o istoj osobi. Nedavno smo na trešnjevačkoj sceni TNT vidjeli te mlade glumce u sličnoj izmjeni likova. Njihovu smo predstavu „Samo bez emocija\" proglasili najboljom poslije „Kauboja\", a sada, evo nove priče dane istom energijom.

Nakon trešnjevačke predstave rekli su nam kako mladi glumci s toliko strasti pristupaju glumi da vježbaju i po hodnicima. Neprestano. No strast bez talenta i teksta koji ga podržava dala bi samo gimnastičko kazalište.

Šaptačice muškarcima

U predstavi „Sutra (ni)je novi dan\" između teksta i života stoji znak jednakosti, kao znak dubine, a ne samo životne plićine kojima kazalište vršlja čak više nego dobre televizijske sapunice.

To, dakako, ne znači da se tekstopisac neće poslužiti svime što će pomoći izgradnji teksta punog duha, duhovitog, ali uvjerljivog teksta. Ni život nije samo dubok, a opet su svi njegovi dijelovi (i oni pristojni i oni nepristojni) poštovana građa za predstavu o njemu. O životu koji upravo živimo. O nama. Ondje gdje su umirovljeni profesori bijedni, gdje su kurve „šaptačice muškarcima\", a ševa toliko strasna da je od nje utabana cijela podsljemenska zona. Jednom riječi: ne propustite fantastičnu četvorku u Exitu!

Ključne riječi

Komentara 2

JH
Jasna Horvat
12:22 04.03.2013.

Gledala sam sve predstave u Exitu, neke i više puta. Mislim da su oni sada naša najjača glumačka družina. Svaka čast!

AN
antela
14:33 04.03.2013.

Sutra (ni)je novi dan je puno bolja predstava od Samo bez emocija, iako iritira tolika sličnost... Samo bez emocija je bila preduga, nisu svi glumci jednako dobri i falila je redateljicina čvršća ruka. Obzirom na produkciju, ti su mladi glumcii super odradili predstavu. U "Sutra" je ipak vidljivo da je produkcija skuplja, redateljica temeljitija, a i manje glumaca u ovakvoj predstavi bolje funkcionira... Svaka čast Zoranu Pribičeviću, uz super cure, on se ipak malo uzdigao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije