Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Mainzu

U Mainzu otvorena izložba splitskog slikara Ante Vukića

Članovi Njemačko-hrvatskog društva u Mainzu sa slikarom  Antom Vukić
arhiva VL
18.02.2011.
u 12:31

Izložbu kojoj je nazočio i sam autor otvorili su dr. Harald Augter i predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva u Splitu prof. dr. Zoran Ribarović

U organizaciji Njemačko-hrvatskog društva u Mainzu i Hrvatsko-njemačkog društva u Splitu, u četvrtak je u prostorijama Industrijske i trgovačke komore u Mainzu postavljena prva izložba splitskog umjetnika Ante Vukića. Društvo kojim predsjeda počasni konzul RH dr. Harald Augter i koje broji 86 hrvatskih i njemačkih članova  prije otvorenja izložbe održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj se dr. Harald Augter osvrnuo na prošlogodišnje aktivnosti društva kao i na nedavni posjet predsjednika RH dr. Josipovića Njemačkoj i Mainzu.

Izložbu kojoj je nazočio i sam autor otvorili su dr. Harald Augter i predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva u Splitu prof. dr. Zoran Ribarović. Autor Ante Vukić član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i do sada je imao 48 samostalnih izložbi u domovini i inozemstvu. Vukić je izgradio osobit stil likovnog izražavanja po kojemu je postao prepoznatljiv unutar korpusa slikarstva hrvatske naive. Svojim likovnim djelima dočarava zavičajnu atmosferu ambijenta u kojemu je rođen. Dr. Harald Augter uručio je Anti Vukiću i prof. dr. Ribaroviću uokvirene isječke iz Gutenbergove Biblije, nakon čega su se gosti mogli počastiti dalmatinskim specijalitetima i vinima iz Hrvatske i regije Rheinhessena.

Izložba Ante Vukića nekoliko će tjedana biti otvorena u Industrijskoj i trgovačkoj komori.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije