Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rap-rave atrakcija

Toksično zarazni Die Antwoord na slovenskoj granici

Die Antwoord
20.04.2014.
u 10:52

Donose radikalni zvuk južnoafričkih geta, a obraćaju se internetskoj generaciji

Kad su se početkom desetljeća pojavili kao južnoafrički kuriozitet, a potom na prepad osvojili svijet viralnim hitovima histeričnog ritma koji opisuju kao rap-rave, bilo je sasvim jasno da će Die Antwoord dugoročno redefinirati globalno viđenje pop-glazbe.

Sastav predvode Yo-Landi Vi$$er i Ninja, izvedbeni (i bračni) par koji djeluje kao da su pobjegli iz postapokaliptične stripovske fantazije u stilu "Tank Girl", a u svoje glazbene spotove, koji uvijek imaju podulji igrani uvod, inkorporirali su brojne elemente Zapadu malo poznate ZEF kulture s južnoafričkih ulica, relativno nepoznatim stilom zbunjujući glazbene kritičare.

U samo nekoliko godina osvojili su naslovnice svih važnijih glazbenih i modnih časopisa, stalno ironizirajući, ali istovremeno i vrlo vješto kapitalizirajući vlastiti prekooceanski uspjeh. Privukli su i pažnju Lady Gage koja ih je zvala da zajedno nastupaju, a oni ne samo da su je odbili nego su je i ismijali videospotom "Fatty Boom Boom", gradeći imidž heroja internetske generacije, koja često zaobilazi uvriježene puteve distribucije glazbe i informacija.

Domaća publika će ih prvi put vidjeti na Schengenfestu koji će se od 1. do 3. kolovoza održati u Vinici nedaleko od Črnomlja, na obali rijeke Kupe, na samoj granici s Hrvatskom. Posljednjih godina Schengenfest nam je predstavio eklektičan izbor glazbenika, od Skunk Anansie, Kaiser Chiefs i Leningrad Cowboys, preko Davida Moralesa do Plavog orkestra, a sad će nam servirati sumanute, toksično zarazne hitove Antwoorda poput "Fatty Boom Boom", "Evil Boy", "Rich Bitch", "I Fink U Freeky" i "Cookie Thumper!".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije