Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILI SE NA DORU

'Tihe suze': Objavljena pjesma Alena Tarabarića i poznate ukrajinske violinistice Dare Zusko

Foto: Martin Köbele
1/3
20.12.2021.
u 11:37

Cijeli tim je bio profesionalan i zbog je za mene vrijeme suradnje bilo jedno jako lijepo iskustvo - kazala je violinistica

Tihe suze (Silent Tears) naziv je nove pjesme hrvatskog glazbenika iz Hamburga Alena Tarabarića na kojoj je po prvi put surađivao s poznatom ukrajinskom violinisticom Darom Zusko. 

Stihove za pjesmu potpisuje književnica i urednica Fenix-magazina Marijana Dokoza, aranžman je radio poznati splitski aranžer i glazbenik Boris Krivec. Na pjesmi je surađivao i vrhunski studijski gitarist i glazbeni producent Dragomir Herendić – Dragianni dok je prateća vokalistica Branka Jovanovski. Oboje su dosad radili s brojnim poznatim hrvatskim glazbenim imenima.

Pjesma je objavljena na hrvatskom i engleskom jeziku. S pjesmom su se Alen i Dara prijavili i na hrvatski izbor za Eurosong Dora 2022., no iako se pjesma našla u užem izboru od prijavljenih 184 pjesama, u prvih 14 nije ušla.

- Prvi put sam se prijavio na Doru, i nije dobro ispalo - smije se Alen Tarabarić. 

Kaže kako vjeruje da je na Doru poslano puno vrhunskih pjesama koje možda nisu ušle u uži izbor. 

- Teško je izabrati 14 pjesama od 184 koliko ih je bilo prijavljeno. Vjerujem da je puno kvalitetnih pjesama ostalo i nije ušlo u izbor. Naposljetku, to je stvar ukusa. No, kasnije publika odlučuje koja pjesma će živjeti. Ako pjesma nije ušla na Doru ne znači kako je publika neće voljeti, a isto tako ne znači ni da će zavoljeti one koje su ušle u izbor. Po portalima u Hrvatskoj sam čitao kako čitatelji negoduju zbog izbora pjesama za Doru. Pišu kako nekim pjevačima nije mjesto na Dori. No, vrijeme će pokazati kome je mjesto a kome nije na Dori. O tome možemo govoriti tek kad čujemo pjesme, ne znači ako je pjevač nepoznat da pjesma nije dobra i da neće uspjeti i pronaći svoj put do publike. No, čudi me da su na Doru ušli neki pjevači kojima je ovo treći ili četvrti put da se natječu za pjesmu Eurovizije a niti jedan put nisu uspjeli. Koliko se čudim žiriju da ih je ponovno izabrao, toliko se divim tim izvođačima na ustrajnosti. Želim im svu sreću na Dori i da se uspiju izboriti za ono što sami žele - rekao je Alen Tarabarić. 

Možda i više od njega ishodom Dore razočarana je atraktivna ukrajinska violistica Darom Zusko. Ona se, kaže, svim srcem nadala nastupu na Dori, i jednom novom iskustvu. No, sretna je, kaže, zbog suradnje s Alenom Tarabarićem. 

- S Alenom je bilo odlično surađivati jer je jako profesionalan ali uz to ima jake emocije za pjesmu. Cijeli tim je bio profesionalan i zbog je za mene vrijeme suradnje bilo jedno jako lijepo iskustvo. Dosad sam surađivala s puno producenta, iz različitih glazbenih stilova ali ova suradnja mi je bila jako lijepa i radovala sam se cijelom procestu nastajanja pjesme. adam se da ćemo i u budućnosti surađivati - rekla je Dara Zusko ističući kako je šteta da pjesma nije ušla u izbor za Doru. 

- Mislim da je to šteta, ali ništa ne znači. Pjesma je jako lijepa, imali smo jednu jako lijepu priču koju smo uspjeli privesti kraju i otkriti je svijetu. Raduje me nova suradnja s Alenom - rekla je Dara.

Dara Zusko je glazbenica  koja je prepoznata u njemačkoj glazbenoj industriji te koja je diplomirala na glazbenNom sveučilištu Windsor u Kanadi. Svirati je počela sa samo tri godine a često ističe kako su glazba i violina oduvijek bile dio nje.
Nova pjesma Alena Tarabarića je sjajna uvertira nadolazeći album, koji će mu biti treći po redu. 

- Album će u izdanju Label IMD Hamburg izaći iduće godine. Uz Daru na albumu će sudjelovati Marijana Dokoza, Neda Ćuleta, Dara Zusko, ali i ostala provjerena ekipa od Borisa Kriveca do Dragiannija, Branke Jovanovski. Dok pjesma „Tihe suze“ osvaja publiku u Hrvatskoj putem radio etera mi ćemo raditi na novim pjesmama – otkrio je Alen Tarabarić. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije