Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Svijet je ostao i bez Freudova unuka - slavnog slikara Luciana

 slikar Lucian Freud
arhiva VL
22.07.2011.
u 14:58

Prije tri godine akt “Velike Sue” koja spava na kauču ruski je knez Roman Abramovič kupio za 33,6 milijuna dolara

Jedan od najvećih realističkih slikara današnjice Lucian Freud, unuk oca psihoanalize Sigmunda Freuda, umro je u Londonu u 89. godini, nimalo željan djedove slave. Mjeri li se slava novcem zarađenim za života, Lucian je bio neusporedivo jači od Sigmunda! Strastveni portretist i slikar aktova, Lucian je bio car na tržištu umjetnina.

Prije tri godine akt “Velike Sue” koja spava na kauču ruski je knez Roman Abramovič kupio za 33,6 milijuna dolara! Freud ju je slikao devet mjeseci. Na kauču su pozirali i brojni muškarci. Nezamislivi milijunski iznosi koje je zaradio nisu najvažnije što će povijest zabilježiti o Lucianu Freudu. Najvažnije je da je aktu i portretu vratio zasluženu reputaciju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije