Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera baleta

Što su strast i čežnja odlično razumiju Jelena Radan i plesači

varijacije u f.ado molu
arhiv VL-a
07.03.2010.
u 16:05

Praizvedba “Varijacija u F.ado molu” portugalskog koreografa i redatelja Hugoa Viere publika u zagrebačkom HNK dočekala ovacijama i uzvicima "Bravo!"

Hugo Viera, koreograf i redatelj, zagrebački gost iz Portugala, sam kaže da je on svu strast, ali i tugu fada počeo udisati čim se rodio. U njegovu viziju baleta na glazbu, koja je u Portugalu sinonim za pomalo mečlanholičan način života, odlično se uklopila cijela ekipa Baleta zagrebačkog HNK. Ravnatelica Baleta Irena Pasarić povukal je odličan potez dovodeći na scenu i fado u mladog koreografa Vieru, a podjenako velik pogodak bio je i angažman Jelene Radan za koju su i pravi znalci fada u publici tvrdili da ga pjeva kao rođena Portugalka. No, uz glas Jelena se istakla i izrazito dojmljivim scenskim pokretom, kojim je uspjela naglasiti svu pritajenu tugu fada.

 

U balet, koji bez konkretne priče uspjeva dočarati sve ljubavne nedoumice, kratke sreće i duge samoće, odlično se uklopila cijela autorska ekipa - scenografkinja Dinka Jeričević s pokretnom metalnom plaftormom koja “putuje” scenom ” te kostimografkinje Đenisa Pecotić i Emina Tataragić. One su svoj fado, kao što i priliči, odjenule u tamne boje s ponekim bljeskom crvene. Ali kroz tu tamu u pokretima rastrzanim srcem prosijava koža plesačica. Baš je ona najbolji dokaz tvrdnje da je fado sama strast - ponekad vidljiva, a ponekad i ne. U “Varijacama u f.ado molu” srast je na sceni i stoga je valja vidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije