Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eskalirao sukob
Povratak na članak

Statut na čekanju zbog ovlasti Dubravke Vrgoč

Ministarstvo tvrdi da u Europi intendanti svoje pomoćnike biraju po pozivu

Komentari 20

IV
IvanXXIII.
16:17 31.10.2014.

Ma zašto se ti ljudi muče? Pa rješenje je tako jednostavno: Razmontirati HNK te ga, u vidu lego-kockica, složiti u paketić koji će onda D.Ljuština spustiti D.Vrgoč pod bor.

VL
NE
Neba
11:15 02.11.2014.

Poštovana Kora, da, ja jesam "iznutra" kako vi kažete, samo ne iz HNK. Sve što sam napisala su istinite činjenice a ne izmišljotine i sada kada će se ubrzo klupko početi odmotavati, još puno toga će isplivati na površinu o gđi. Vrgoč, njezinim suradnicima i pulenima. Tko čeka, dočeka!

VL
Avatar Vitica
Vitica
18:19 02.11.2014.

Kora, ja se uvijek potpisujem imenom i prezimenom. Nije Vam potrebno kalkulirati jesam li jedna od komentatora. Nisam. Ali večeras pročitajte Slamku spasa. To ću biti ja. S poštovanjem, Vitomira Lončar

VL
B7
b7
11:54 01.11.2014.

Oni u Ministarstvu ne znaju kako bi platili intendante koji rade ravnateljiski posao !!! zanimljvo , a ne pitaju se kako bi to oni radili kada o poslu ne znaju dovoljno ili ništa !!

VL
NE
Neba
13:52 01.11.2014.

Postovani ETIZOP - glavno da je vas nick potpisan punim imenom i prezimenom. Ne mogu vjerovati da ste toliko zaslijepljeni svojom Dubravkom Vrgoc- Gospodja je u ovih mjesec i pol dana namjestila u HNK BEZ NATEJCAJA svoju osobnu tajnicu, na sjednice dolazi sa svojom privatnom odvjetnicom, namjestila je cak i nekolicinu svojih u popratne sliuzbe (ciscenje i odrzavanje IT sustava), dolaze i glumci iz ZKM na red, a vi meni govorite da ja nisam za promjene u HNK. Jesam itekako, za promjene u svim kazalistima, ali kvalitetne, a ne ovakve. Sto je kvalitetna promjena filozofski teatar u nacionalnoj kuci - pa to neka rade u ZKMu, &TD-u i slicnim institucijama... Amoze se lijepo cuti da je ostavila i dug u ZKM-u i to ce se vrlo brzo saznati JAVNO. Pa mislim da je najbolje da se strpimo još vrlo mlao, jer će gospođa odletjeti na isti brzi način kako je i doletjela.

VL
NE
Neba
16:07 31.10.2014.

Sve gore navedeno se i dogadja zbog silnih nepravilnosti koje se provode otkako se na mjesto intendantice HNK u Zagrebu uguralo Dubravku Vrgoc. Ministarstvo i Grad postavili su gdju. Vrgoc BEZ plana i programa, Kazalisno vijece je marginalizirano i potpuno izbaceno iz te odluke sto je protuzakonito, nisu bili navedeni svi brojevi Narodnih novina (zbog kojih je pao natjecaj za ravnatelje u kolovozu) ove godine. Dubravka Vrgoc ovom svojom zadnjom manipulacijom pokusava sebi dati "bandicevske" ovlasti i biti jedna jedina koja VLADA u HNK u Zagrebu. Nije zgorega napomenuti da je clanica Kazalisnog vijeca Vlasta Ramljak koja bi trebala predstavljati i dramske glumce i sve ostale sluzbe u HNK prodala za rjesavanje stambenog pitanja od strane gospodina Ljustine.... Po kojim ovlastima na sjednici Kazalisnog vijeca sjedi privatna odvjetnica gdje. Dubravke Vrgoc gda. Artukovic i vodi sjednicu Kazalisnog vijeca???Kako je to po zakonu? Ovo je zadnji trenutak da cak i beskicmenjacima u Minsitarstvu kulture i Gradu proradi savjest i da okoncaju ovu agoniju u HNK i kako su postavili tako i razrijese mandata gdju. Vrogc, raspisu novi natjecaj za intendanta i konacno postave osobu koja je kompetenta i koja ima znanje voditi Operu, Balet i Dramu - vjerujte takvih ima itekako, samo nisu umoceni u politicke spletke, pa nikako da dodju na red.

VL
IV
IvanXXIII.
15:39 02.11.2014.

S Vrgoč, u sadašnjoj etapi razvoja njezine nevjerojatne "karijere", nevolja je u dvije riječi u sljedećem: U Njemačkoj, naprimjer, u sustavu državnih, gradskih i zemaljskih kazališta (Staatstheater, Stadttheater, LandesTheater) uistinu je uobičajeno da intendant dolazi sa svojim timom suradnika; pa čak i to da većina ansambla ode nekamo drugamo, slijedeći bivšeg intendanta. Ali u tome ima jedno ali: U Njemačkoj se jako pazi na to tko će biti izabran da dobije tako velike ovlasti! U tome je kvaka 22. Nikada jedna prosječna novinarka koja je nekada škrabuckala svoje bljedunjave tekstove kao što je to činila Vrgoč ne bi došla u poziciju da bira bilo što i bilo koga. Točka.

VL
IV
IvanXXIII.
18:40 01.11.2014.

Dakle, Vrgoč je ostavila dug? Nevjerojatno! Pa imala je trostruko veći budžet od ranijih uprava ZKM-a! Kako sad pa dug? Nužna je hitna revizija. Krajnje je vrijeme da javnost dozna ono što je zasad samo šušur: Koji su stvarni troškovi Festivala svjetskog kazališta i tko je sve tu korisnik? A sve ovo s HNK bilo bi smiješno kad ne bi bilo tako žalosno.

VL
KO
Kora
18:03 01.11.2014.

Vrlo zanimljiva i angažirana diskusija. Čini mi se da je Neba osoba iznutra, dočim je sve tako iritira, odnosno što u uobičajenom ponašanju jedne čelne osobe vidi nemoral i nezakonitost. Podsjeća me na Vitomiru Lončar. A glede Vrgočinog duga u ZKM-u i sl., jedva čekam nastavak. Cirkus. Bit će štofa za razne kulturne emisije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.