Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

Srđan Dragojević u Hrvatskoj snima film o gay prideu

Srđan Dragojević
Pixsell
27.03.2011.
u 08:07

Sa snimanjem novog filma počeo je u listopadu prošle godine u Beogradu, za vrijeme održavanja gay parade

Srbijanski redatelj Srđan Dragojević ovih dana u Hrvatskoj snima film "Parada", koji počiva na premisi - što se može dogoditi ako su dva čovjeka iz potpuno različitih socijalnih miljea i s različitim svjetonazorima, pritom jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome. Ima li nade za takav odnos? Mogu li se ta dva čovjeka razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa da čak – postanu prijatelji?

Dragojević u svojoj filmografiji ima na već pomalo kultne "Mi nismo anđeli", "Lepa sela, lepo gore" i "Rane", a prošle se godine u Zagrebu predstavio i nešto slabijim povijesnim spektaklom "Sveti Georgije ubiva aždahu" u kojem je naša Nataša Janjić ostvarila zapaženu ulogu.

Sa snimanjem novog filma počeo je u listopadu prošle godine u Beogradu, za vrijeme održavanja gay parade koju će mnogi pamtiti po stravičnim scenama uličnog nasilja, a nastavio sredinom ožujka u Bitoli. Do kraja mjeseca snimat će na otoku Rabu i Pagu, te u Obrovcu i na graničnom prijelazu Bajakovo. Film se nakon Hrvatske nastavlja snimati u Srbiji sve do kraja svibnja.

"Parada" se snima u koprodukciji s Hrvatskom, film je financirao i naš HAVC, a nedavno su dobili i podršku Eurimagesa, zajedno s filmom "Noćni brodovi" Igora Mirkovića. U "Paradi" se pojavljuju hrvatski glumci Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Ivica Zadro.

Komentara 11

ZE
zevzek
10:55 27.03.2011.

. vito Samo jedno jednostavno pitanje: Što ti znači ono: \"radno dopuštenje\" ???? Ako si debil, ne moraš odgovorit.

TO
tonyy
11:58 27.03.2011.

Vito, nakon ovakve izjave ne moras dalje odgovoarati. Definitivno si debil...

VI
Vito
09:33 27.03.2011.

Srđan Dragojević u Hrvatskoj snima film o gay prideu Samo dva jednostavna pitanja: Je li dobio radno dopuštenje? Što o tome misli sindika snimatelja i filmskih radnika u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije