Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Split želi biti Europska prijestolnica kulture

Peristil, Split
pixsell
25.02.2013.
u 10:15

Odluku o kandidatima donijet će posebna Komisija od 10 stručnjaka iz Europske unije. Ministarstvo kulture ima samo ulogu koordinatora između gradova i Komisije, nema mogućnost odlučivanja

Grad Split i njegovi partneri u kandidaturi za titulu Europske prijestolnicu kulture  uključit će u realizaciji ovog projekta svoje građane, bilo da će objaviti javni poziv  kojim bi se zainteresirane institucije, udruge i građani pozvali na sudjelovanje u pripremi projekta te svojim idejama potpomogli boljoj kvaliteti zajedničke kandidature, bilo kroz organizaciju javnih tribina. Uz Grad Split, kao nositelja kandidature, gradovi-partneri su Hvar, Korčula, Kotor, Mostar, Pag, Sinj, Solin, Stari Grad, Ston, Supetar, Šibenik, Trogir i Zadar. 

Izdat će zajedničku brošuru u kojoj će biti predstavljen svaki grad i općina koji sudjeluju u projektu, zaključci su sastanka koordinatora Grada Splita i partnera održanog  u Zadru kojem je prisustvovala i predstavnica Ministarstva kulture RH, Anera Stopfer, viša stručna suradnica u Upravi za međunarodnu kulturnu suradnju. Istaknuta je nužnost da se gradovi, okupljeni na platformi svjetske baštine, okrenu sadašnjem trenutku te pripreme inovativne i suvremene projekte. Odluku o kandidatima donijet će posebna Komisija od 10 stručnjaka iz Europske unije. Ministarstvo kulture ima samo ulogu koordinatora između gradova i Komisije, nema mogućnost odlučivanja. Nakon službene potvrde da je Hrvatska dobila Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, o čemu treba svoj pravorijek dati još i Europski parlament, Ministarstvo kulture raspisat će natječaj za gradove.

Komentara 1

ZA
zarac
15:33 26.02.2013.

Hahahahahhahahahahhhahahahah!!!! Stvarno, nemam komentara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije