Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T-mobile INmusic

Smak svijeta za British Petroleum

'21.06.2010., Jarunsko jezero, Zagreb - T mobile music festival. Kawasaki 3P. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
22.06.2010.
u 13:40

Bio je to najhladniji prvi dan ljeta otkako postoje meteorološka mjerenja, ali na Jarunu je sedam tisuća posjetitelja dokazalo da ništa nije jače od dobre glazbe

Nastupima grupa Popeye, Kawasaki 3P, The Beat Fleet i Alice In Chains u ponedjeljak je otvoren T-mobile INmusic festival na zagrebačkom Jarunu.

Bio je to takozvani nulti dan festivala, zamišljen kao uvertira glavnom događaju tijekom kojeg će na šest raznovrsnih pozornica nastupiti svjetske glazbene zvijezde kao što su The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Massive Attack i Billy Idol.

TBF zaustavio kišu

Vremenski uvjeti urotili su se protiv velikih koncerata na otvorenom. Nakon koncerta Metallice koji su obožavatelji doslovce proveli u blatu do koljena, ni na početku INmusica publika nije bila bolje sreće. No, kiša, blato, jak vjetar i iznimno niska temperatura za prvi (zagrebački) dan ljeta nisu spriječili ljubitelje glazbe. Okupilo se oko sedam tisuća posjetitelja, što je možda bilo i iznad očekivanja organizatora.

No, kiša se smirila baš uoči početka nastupa splitskog TBF-a, koji je na glavnoj (prvi dan i jedinoj) pozornici odradio standardno dobar koncert. TBF-ovci su svoj hit "Smak svita" potkraj koncerta posvetili British Petroleumu...

Vrhunac večeri pripao je obnovljenoj grupi Alice In Chains, koja je početkom devedesetih ubrajana među najznačajnija imena tzv. grunge scene, uz Nirvanu i Pearl Jam. Simpatije publike pridobila je i kada je publiku pozdravila na tečnom hrvatskom jeziku.

Alice In Chains na vrhuncu

– Hvala vam što ste došli po ovako očajnom vremenu – rekao je novi pjevač grupe William DuVall.

A on je dostojna zamjena za nekadašnjeg frontmena, pokojnog Lanea Stayleya, i općeniti je dojam da bend zvuči gotovo potpuno isto i jednako uvjerljivo kao i na svom kreativnom i komercijalnom vrhuncu.

Uz potvrđeni entuzijazam ljubitelja glazbe i ozvučenje koje je besprijekorno funkcioniralo, preostaje samo nadati se da će i vremenske prilike tijekom dva glavna dana programa biti sklonije organizatorima i posjetiteljima. Na svu sreću, meteorolozi su najavili suho nebo. Blato, na žalost, ostaje pod nogama ljubitelja dobre glazbe.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar commentator
commentator
22:51 22.06.2010.

Dobar i aktualan naslov. Petica novinaru.

TO
TomD
15:40 23.06.2010.

Nije Lanea Stayley nego Layne Staley. Bilo je odlično, kao i sedam mjeseci ranije u Beču... :-) Kraljevi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije