Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savska

"Slučaj &TD" ponovno na sceni svoga teatra

Slučaj &TD
arhiva
01.03.2012.
u 11:06

Predstava propituje smisao bavljenja umjetnošću u vremenu krize, a u njoj glume Nataša Dangubić, Ana Karić, Dean Krivačić, Ivana Pavlović i Dario Varga

Predstava "Slučaj &TD", redateljice Natalije Manojlović, igra u petak i subotu 2. i 3. ožujka u polukružnoj dvorani Teatra &TD od 20 sati.  Predstava propituje smisao bavljenja umjetnošću u vremenu krize.

"Godine 2011. provedeno je istraživanje koje je pokazalo da je financiranje u kulturi najneprofitabilnije opterećenje za državnu blagajnu, time i za porezne obveznike. Naručena je studija Svjetske zdravstvene organizacije u kojoj su frustracije, neprilagođene misli i osjećaji, koje umjetnik gaji da bi stvarao, označene kao simptomi psihičke bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija opisala je simptome i znakove bolesti te izdala kriterije za dijagnozu novog poremećaja Artistic Behaviour Disorder (ABD) ili Poremećaj artističkog ponašanja (PAP).

Mogućnost uštede otvorila se u novoj ideji. Ministarstvo kulture pripojeno je Ministarstvu zdravstva, a korisnici sredstava financiranja u kulturi (oboljeli od PAP-a) izolirani su od ostatka društva i praćeni u specijaliziranim institucijama. Na taj način opterećenost državnog proračuna svodi se na održavanje ovih ustanova, a njihova djelatnost usmjerena je na suzbijanje stvaralačkih poriva i eliminaciju stvaralačkih uradaka svojih štićenika. Umjetnici su institucionalizirani kao neprofitabilna populacija s odlikama sekte. Slučaj &TD jedna je takva institucija. U njoj su smješteni Nataša Dangubić, Ana Karić, Dean Krivačić, Ivana Pavlović i Dario Varga. Kako se sa svojim poremećajima nose, provjerite u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a 25 kuna za studente.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije