Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matica hrvatska

Slobodan Novak: Ovo je važnije od državnih nagrada

Laureati: Novak, Nikčević i Rudolf
pixsell
14.06.2013.
u 18:54

Uz Novaka, za kojeg je Tonko Maroević u obrazloženju napisao da njegovih osam gustih svezaka čini najviše domete suvremene hrvatske književnosti, nagrađeni su Sanja Nikčević, Milan Mirić i Davorin Rudolf

Nagrade Matice hrvatske važnije su od takozvanih državnih nagrada za kulturu, jer su to priznanja struke lišena utilitarnih društvenih konotacija, rekao je akademik Slobodan Novak primajući Matičinu nagradu \"August Šenoa\" za svoja sabrana djela. Novak je istaknuo da su nagrade Matice hrvatske najobuhvatnije hrvatske nagrade za kulturu, istaknuvši u pozitivnom smislu i nagrade HAZU-a i Društva hrvatskih književnika. Uz Novaka, za kojeg je Tonko Maroević u obrazloženju napisao da njegovih osam gustih svezaka čini najviše domete suvremene hrvatske književnosti, nagrađeni su Sanja Nikčević za knjigu \"Kazališna kritika ili neizbježni suputnik\" i Milan Mirić za \"Eseje\". Nagradu Oton Kučera dobio je akademik Davorin Rudolf za \"Enciklopedijski rječnik međunarodnoga prava mora\". Matičine nagrade dodjeljuju se od 1999. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije