Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Školski sat s Ladom krajem svibnja u velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski

LADO
10.04.2024.
u 10:16

„Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu“ popularni je projekt Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, koji se izvodi od početka 2023. godine. Radi se o projektu u sklopu kojeg se prezentira vrhunska tradicijska umjetnost, kroz pjesmu i ples umjetnika Ansambla LADO, u trajanju od jednog školskog sata, odnosno 45 minuta. Projekt se izvodi u kontinuitetu u velikoj plesnoj dvorani Ansambla LADO, a na temelju velikog interesa doživio je i svoje posebno izdanje s Orkestrom Ansambla LADO pod nazivom „Glazbena baština“. Radi se o programu u kojem Orkestar Lada prezentira tradicijska glazbala i njihove dosege uz popratnu izvedbu nekih od najpopularnijih glazbenih brojeva.

Sve navedeno dovoljni su razlozi da se „Školski sat s Ladom“ premjesti na veliku scenu, točnije KD Vatroslav Lisinski i to u nedjelju, 26. svibnja 2024. s početkom u 17 sati. Od 17 do 18 sati tako će u predvorju Velike dvorane biti održana prezentacija tradicijskih glazbala i narodnih nošnji, dok će u 18:15 sati krenuti izvedba „Školskog sata s Ladom“ u Velikoj dvorani. „Školski sat s Ladom“ u Lisinskom održava se u sklopu manifestacije glazbeni piknik, a namijenjen je predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu.

Ulaznice su dostupne putem sustava Ulaznice.hr. Posebnost ovog projekta je što jedini profesionalni nacionalni ansambl najmlađoj publici prezentira sve bogatstvo hrvatske tradicijske umjetnosti, ukazujući na posebnost i njenih regija, ali i umjetničku jedinstvenost Ansambla kojeg čine izvanredni plesači pjevači i glazbenici – multiinstrumentalisti.

Pozivamo vas da se pridružite ovom jedinstvenom umjetničkom doživljaju koji se po prvi puta održava na velikoj sceni.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije